AFA, sponsor al Emergency Medicine Summer School – Arieşeni

Societatea Studenţească de Chirurgie din România (SSCR) filiala Cluj a organizat a doua ediţie a şcolii de vară Emergency Medicine Summer School (EMSS), în colaborare cu Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) “Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca, Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Cluj-Napoca şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Avram Iancu” al judeţului Cluj.

EMSS 2014 s-a desfaşurat la Arieşeni, în perioada 24 – 31 August 2014, iar AFA a fost sponsor de platină al acestei tabere al cărei scop principal este acela de a oferi studenţilor la medicină, din anii I-VI de studiu, posibilitatea de a-şi îmbogăţi cunoştinţele teoretice, dar mai ales pe cele practice în managementul unui pacient politraumatizat. Tematica a fost axată pe tratamentul medical de urgenţă si al plăgilor traumatice, în prespital şi spital.

Ca şi prim obiectiv, EMSS 2014 şi-a propus promovarea în toate centrele universitare medicale din ţară şi selectarea a 32 de participanţi.

Workshop-ul de traumă şi medicină de urgenţă din cadrul EMSS a instruit pe cei 32 de studenţi si tineri medici din toate centrele universitare din ţară pentru situaţii de urgenţă. Acestora li s-au alăturat un număr de aproximativ 20 de instructori dintre care traineri studenţi ai SSCR Cluj, paramedici SMURD Cluj, şi nu în cele din urmă aproximativ 20 de medici specialişti si primari cu specializarea în medicină de urgenţă, medicina montană, anestezie terapie-intensivă, boli infecţioase, membri ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Cluj şi a Universităţii de Medicină şi Farmacie Cluj-Napoca.

Menţionăm participarea ca instructor a dr. Adela Golea, medic şef UPU-SMURD Cluj – şef de lucrări, dr. Cristian Ursu, medic coordonator SMURD Cluj împreuna cu 5 instructori, membri ISU Cluj printre care lt. col. Ion Moldovan – inspector-şef, Vasile Şomlea – general în rezervă – şi maior Ioan Dorel Tulai – Comandant al Detaşamentului de Pompieri Cluj-Napoca. Dr. Raed Arafat a fost invitat de onoare.

Vă dorim succes şi multă prezenţă de spirit în situaţii de urgenţă!

2018-10-10T13:09:27+00:00 September 10th, 2014|