AFA susţine proiectul “Toţi copiii azi zâmbesc”

copii dej1 (600 x 450)Începând din această toamnă, AFA susţine proiectul Fundaţiei Someş “Toţi copiii azi zâmbesc”. Proiectul are ca scop prevenirea abandonului scolar pe raza celor 11 comune arondate municipiului Dej şi este unul extrem de ambiţios, deoarece necesită resurse materiale şi umane importante.

 

Fundaţia Someş a iniţiat proiectul “Toţi copiii azi zâmbesc” chiar în ziua de Crăciun a anului 2013. De atunci, s-a acţionat pe raza comunelor Vad, Căşeiu, Mica, Chiuieşti, Jichişu de Jos.

copii dej 5 (450 x 600)

Pentru că înţelegem cât de importantă este educaţia, susţinem proiectul “Toţii copiii azi zâmbesc”, astfel încât obiectivele să poată fi atinse în cel mai scurt timp posibil. Primul obiectiv al proiectului constă în realizarea unei baze de date cu toţi copiii aflaţi în pericol de abandon scolar, iar apoi este necesară intervenţia propriu-zisă, identificarea cauzelor şi rezolvarea lor.

copii dej3 (600 x 450)*

Fundaţia Someş a luat fiinţă în 2010, iar din 2013 datorită directorului de programe Magdalena Rus s-au iniţiat şi finalizat câteva proiecte importante:

“Nici un copil nu învaţă la lumânare”, un proiect care a avut ca scop introducerea curentului electric în locuinţa a doi copii minori aflaţi în grija tatălui. Astfel, în 3 luni a fost realizată o reţea de curent de 400 de metri, a fost renovată şi mobilată casa în care locuiesc cei doi copii.

“Micii Andrei” este un alt proiect care are ca scop susţinerea şi îndrumarea unui grup de elevi pentru participarea la acţiuni de ecologizare, umanitare, ale comunităţii în care trăiesc.

copii dej6 (600 x 450)“Tu ne spui o poezie, noi îţi dăm o jucarie” este un proiect care şi-a propus să identifice tineri talentaţi şi să-i susţină ulterior în cadrul unui cerc de pictură şi a unui cenaclu literar.

“Nici un copil fără şosete” proiect în cadrul căruia au fost dăruite, în luna decembrie, peste 300 de perechi de şosete, de la donatori sau tricotate de voluntari ai Fundaţiei Someş.

“Vreau sa traiesc liber” care înfiinţează un centru de recreere pentru copiii proveniţi din familii cu venituri modeste.

 

 

2018-10-03T10:23:48+00:00 August 19th, 2014|