Am lansat proiectul “Clujul are atitudine”

Prin proiectul „Clujul are atitudine”, pe care îl lansăm astăzi, dorim să dăm cetăţenilor clujeni posibilitatea de a evalua eficienţa şi profesionalismul instituţiilor publice cu care intră mai des în contact.

Proiectul se desfăşoară în perioada 4-24 mai, pe două componente: un vot online pe un site dedicat proiectului: www.clujulareatitudine.ro şi o cercetare cantitativă, făcută în parteneriat cu Centrul pentru Studiul Democraţiei.

„Prin acest proiect încercăm să mobilizăm clujenii şi să le trezim atitudinea civică. În acelaşi timp, iniţiem o evaluare a gradului de satisfacţie privind eficienţa instituţiilor cu care clujenii intră mai des în contact. Îmi doresc să fie un mecanism permanent, un fel de barometru, care să determine instituţiile publice să-şi îmbunătăţească relaţiile cu cetăţenii ”, a declarat Mihaela Rus, preşedinta AFA Cluj.

Invităm, astfel, toţi cetăţenii acestui oraş să se alăture demersului nostru, accesând site-ul www.clujulareatitudine.ro, unde vor putea nota de la 1 la 10 instituţiile publice. De asemenea, ei pot nominaliza şi vota instituţiile care nu se regăsesc în lista de evaluare şi pot lăsa comentarii.

Rezultatele evaluării vor fi făcute publice în 24 mai, iar în 25 mai va avea loc o dezbatere publică pe tema rezultatelor şi a modului în care pot fi îmbunătăţite serviciile instituţiilor publice.

2013-01-23T12:36:59+00:00 May 4th, 2012|