Cine jurizează concursul “Surprinde Grădina Botanică!”

Avem plăcerea de a vă prezenta membrii juriului care va acorda premiile concursului foto „Surprinde Grădina Botanică!”. După cum anunţam în Regulamentul concursului, juriul este format din reprezentante ale AFA Cluj, reprezentanţi ai Universităţii „Babeş-Bolyai” şi ai mass-mediei.

Preşedintele juriului este lector universitar doctor Eugen Moritz, cadru didactic la Universitatea de Arte şi Design Cluj-Napoca, secţia Foto. Prins între trei pasiuni: pictura, fotografia şi filmul, şi membru al Uniunii Artiştilor Plastici din Cluj, Eugen Moritz are lucrări în colecţii private din SUA, Israel, Belgia, Austria, Germania şi România. De-a lungul carierei, a strâns numeroase premii din ţară şi străinătate, cel mai apropiat de suflet fiind Marele premiu acordat de revista newyorkeză „Popular Photography” la „Great 1998 Picture Contest”, concurs în care au fost înscrise 60.000 de fotografii.

Reprezentantul Universităţii „Babeş-Bolyai” în juriu este cunoscutul fotograf Mircea Albu. De formaţie inginer, a absolvit Institutul de Fotografie din New York, specialitatea „Fotografie aplicată”. Distins cu numeroase premii fotografice naţionale şi internaţionale, fondator şi preşedinte al Fotoclubului studenţesc „Universitatea” şi al Asociaţiei ArtImage Cluj-Napoca, Mircea Albu este cel care a iniţiat în 1989 „Zilele fotografice clujene”, precum şi numeroase tabere şi şcoli de fotografie.

Un alt membru al juriului este biologul Mihai Puşcaş, cercetător ştiinţific şi reprezentant al Grădinii Botanice „Alexandru Borza”. Deţinător a două doctorate, obţinute la Universitatea Babeş Bolyai şi Universitatea Grenoble (Franţa), Mihai Puşcaş este responsabil cu Muzeul Botanic şi herbarul din cadrul Grădinii Botanice.

Din partea mass-media, membrii ai juriului sunt jurnalista Ruxandra Hurezeanu de la Gazetino, autoare a volumului de reportaje „Conspiraţia oamenilor liberi” lansat anul trecut la Bookfest, şi Eugen Olariu, singurul fotoreporter clujean care a luat parte, în 2008, la expediţia de cucerire a Vârfului Khan Tengri (7.010 metri), aflat la graniţa statelor Kazakhstan şi Kîrgîstan. Olariu este autorul unor lucrări de excepţie, care fac vâlvă atât în ziare, cât şi pe pagina sa de Facebook, fiind în acelaşi timp unul dintre cei mai iubiţi şi apreciaţi fotoreporteri clujeni.

Un alt membru al juriului este Pierina Vintilă, vicepreşedinta Asociaţiei Femeilor de Afaceri din Cluj şi membru fondator a acesteia. De profesie inginer, Pierina Vintilă este în acelaşi timp o talentată pictoriţă şi o adevărată cunoscătoare a Grădinii Botanice. Tot din partea AFA Cluj este în juriu şi Cristina Mihaela Pop, director Dezvoltare Regională al revistei „Business Women” şi responsabila PR pe acest proiect.

2013-01-29T08:30:56+00:00 June 10th, 2011|