„Dai carte, ai parte de zâmbete” – o campanie AFA de dăruit zâmbete prin lectură

„Dai carte, ai parte de zâmbete” este o campanie organizată de Asociația Femeilor de Afaceri – AFA Cluj și Cărturești

Zeci de voluntari, copii și adulți, au format joi seară, 30 mai, un lanț uman în incinta Iulius Mall, care a transmis cărți de citit în urna „Dai carte, ai parte de zâmbete” din Librăria Cărturești. Flashmobul și campania de donare de carte fac parte din proiectul „Mini-biblioteci pentru sănătate”, organizat de Asociația Femeilor de Afaceri – AFA Cluj. Proiectul Mini-biblioteci pentru sănătate include 13 spitale din județul Cluj.

„Dai carte, ai parte de zâmbete” este o campanie de dăruit zâmbete prin lectură. Mecanismul de funcționare este simplu: se cumpără o carte din librăria Cărturești, se personalizează cu un mesaj și se lasă în urna special amenajată. Cei care nu se pot hotărî asupra unui anumit titlu, pot alege un voucher valoric. Voluntarele AFA vor distribui toate cărțile donate, inclusiv cele prin vouchere, în mini-bibliotecile amenajate în spitale. La campanie participă toate cele trei librării Cărturești din Cluj, situate în centrele comerciale Iulius Mall, Vivo și Platinia.

 

Campania vizează proiectul Mini-bilbioteci pentru sănătate

„Desfășurăm proiectul Mini-biblioteci pentru sănătate de mulți ani, din dorința de a face puțin mai frumoasă viața pacienților. Amplasăm mici bibliteci cu cărți, reviste, albume de artă în spațiile publice cu trafic intens ale așezămintelor medicale. Acestea sunt accesibile celor internați și rudelor ocazia să petreacă acest timp într-un mod mai plăcut și util. Conducerile spitalelor ne-au susținut de la început. Nu sunt biblioteci clasice, cu gestiune, și nu ne temem că vom avea cărți dispărute. Din contră, ne bucurăm dacă cineva decide să termine acasă cartea începută în spital. Asta înseamnă că s-a făcut bine mai repede, iar noi înlocuim periodic cărțile lipsă”, a declarat Mihaela Rus, președintele AFA Cluj.

 

40 de mini-biblioteci în 13 spitale din județul Cluj

În prezent, sunt amenajate 40 de mini-biblioteci în 13 spitale din județul Cluj. „Avem biblioteci la Clinica de Pediatrie 1, 2 și 3, Spitalul Județean – secțiile Oftalmologie, Gastroenterologie, Psihiatrie, Spitalul Clinic Municipal Clujana, Institutul Inimii Niculae Stăncioiu, Ambulatorul de Servicii Integrate, Spitalul Municipal Dej, Spitalul Municipal Câmpia Turzii, Spitalul Municipal Turda, Polaris. Alături de înnoirea constantă a ofertei de carte, ne dorim să creștem și numărul instituțiilor cu mini-biblioteci”, a adăugat Doina Olteanu, coordonatorul proiectului în cadrul AFA Cluj.

 

Despre AFA Cluj

Suntem o comunitate puternică, profesionistă, justă, unită și orientată spre performanță. Puterea și valoarea Asociației se bazează pe calitatea umană și profesională a membrelor echipei. Suntem motivate de impactul pozitiv al proiectelor desfășurate și pe energia/ forța partenerilor care ne sunt alături.
Încurajăm și susținem performanța în antreprenoriat prin programe de mentorat și business networking. Creăm proiecte care oferă un mediu favorabil femeilor cu inițiativă. Recunoaștem excelența și succesele feminine în afaceri și în comunitate. Inițiem evenimente care devin factor catalizator și de coeziune a energiei și resurselor destinate dezvoltării comunității locale. Ne preocupă dezvoltarea personală a tinerilor și dorim să le oferim sprijin în găsirea resurselor și modelelor demne de urmat.

“Îmi doresc ca valorile pe care le promovăm în cadrul AFA – excelența, seriozitatea, onestitatea, respectul, integritatea și spiritul civic – să fie respectate și în mediul de afaceri, în societate, pentru ca împreună să construim comunități mai puternice“, spune Mihaela Rus, președinte fondator Asociația Femeilor de Afaceri Cluj.

2022-04-07T14:12:35+00:00 November 16th, 2019|