Gala Excelenței la Feminin

Gala Excelenței la Feminin, ediția a cincea, un eveniment de înaltă ținută marca Asociația Femeilor de Afaceri – AFA Cluj

Cluj-Napoca, 25 mai 2017. Asociația Femeilor de Afaceri – AFA Cluj a premiat aseară opt doamne extraordinare ale Clujului în cadrul Galei Excelenței la Feminin, un eveniment de tradiție care a ajuns la cea de-a cincea ediție.

„Prin Gala Excelenței la Feminin, Asociația Femeilor de Afaceri aduce în fața dumneavoastră valori autentice recunoscute național și internațional, deoarece știm că o comunitate puternică este o comunitate cu oameni valoroși. Ca în fiecare an, am pus în lumina reflectoarelor opt doamne distinse și deosebite care aduc o contribuție majoră în domeniile în care activează și care prin tot ceea ce fac promovează valorile în care noi credem”, a declarat Mihaela Rus, președintele AFA Cluj.

Conform tradiției, Gala de premiere a fost deschisă de primarul Emil Boc care i-a înmânat Mariei Rus Bojan Premiul pentru rezultate remarcabile în managementul cultural. Un adevărat ambasador al artei româneşti în străinătate, Maria Rus Bojan promovează atât artişti, cât şi o imagine extraordinară despre arta românească. Curator, critic de artă, consultant artistic, care, cu toate că locuieşte în Olanda, este clujeancă la origini şi a fost curator al Muzeului de Artă din Cluj.

Premiul pentru contribuții deosebite aduse dezvoltării învățământului superior medical a fost oferit Ancăi Buzoianu de prefectul Gheorghe Vușcan. Decan al Facultăţii de Medicină din Cluj încă din anul 2008, Anca Buzoianu este prima femeie care ocupă această poziţie în istoria facultăţii. Este preşedinte fondator al Asociaţiei Decanilor Facultăţilor de Medicină din România, iar din acest an este Preşedinte al Comisiei de Farmacologie clinică, Toxicologie şi Toxicodependenţă a Ministerului Sănătăţii.

Consulul onorific al Franței la Cluj, Pascal Fasneau, a înmânat Premiul pentru contribuția extraordinară adusă cinematografiei românești Oanei Iancu. Aceasta a lucrat de-a lungul timpului cu unii dintre cei mai apreciați regizori români: Călin Peter Netzer, Radu Muntean și Florin Șerban, iar filmele pe care le-a produs au fost selectate și premiate la cele mai renumite festivaluri de film din Europa, cel mai recent fiind Ursul de Argint pentru co-producţia „Ana, mon amour”, premiat pentru cel mai bun montaj, în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Berlin.

La rândul său, Norina Gâvan, director general al Wörwag Pharma România, a oferit Premiul pentu inovație și dezvoltarea relațiilor universitare internaționale, Mihaelei Drăgan. Prodecan al Facultatii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai Cluj-Napoca, Mihaela Drăgan a publicat 9 cărți de specialitate, a coordonat zeci de generații de economiști și a inițiat o serie de colaborări internaționale cu universități și firme din străinătate, asigurând pentru studenţii români posibilitatea de a urma în România cursuri susţinute de profesori străini de prestigiu.

Premiul pentru jurnalism de înaltă calitate a fost oferit de Florin Estefan, directorul Operei Române din Cluj, jurnalistei Cristina Beligăr. Interesată de noile descoperiri ale ştiinţei şi tehnologiei spaţiale, Cristina Beligăr scrie cu pasiune despre scena artistică şi arta urbană. În anul 2016 a fost premiată în cadrul Premiilor Asociaţiei Profesioniştilor din Presă – Cluj la categoria „Cel mai bun interviu” pentru „Vocea unei românce de Pulitzer: Rukmini Maria Callimachi”.

Titus Mic, Head of Global Operations în cadrul companiei NTT Data România, i-a înmânat Premiul pentru susținerea inovației clujene la nivel internațional Biancăi Munteanu. Director executiv al Asociaţiei Române pentru Industria de Electronică şi Software, cunoscut sub denumirea ARIES Transilvania, Bianca Munteanu are o contribuţie deosebită la găzduirea celei de a V-a ediţii a Conferinţei Open Innovation 2.0 de către oraşul Cluj-Napoca. Cu o experiență de peste 20 ani, este una dintre primele femei din Cluj-Napoca care a făcut performanță într-un domeniu considerat dominat de barbați: cel al inovației în tehnologie.

Premiul pentru implicare deosebită în lupta împotriva violenței domestice a fost oferit de Mircea Stănceanu, directorul economic al companiei clujene Farmec, doamnei Bianca Deac. Prin proiectele în care este implicată în cadrul Asociaţiei Vivad, Bianca Deac a reuşit să lupte împotriva violenţei asupra femeilor, să ajute oamenii să conştientizeze această problemă şi să găsească soluţii pentru a diminua numărul cazurilor de abuz.

A urmat Călin Lazăr, directorul medical al Spitalului de Pediatrie Cluj-Napoca, care a înmânat Premiul pentru implicarea în comunitate şi accesibilizarea medicinei pediatrice Danielei Dreghiciu. Cu o experiență de 20 de ani ca medic pediatru, Daniela Dreghiciu ştie că sănătatea copilului este cea mai importantă pentru părinţi, de aceea a găsit o soluție de a le fi alături mereu, revoluţionând astfel sistemul medical prin crearea primului serviciu de consiliere medicală pediatrică.

Moderată de prezentatorul TV Cătălin Vlăsceanu, seara festivă s-a încheiat cu un concert deosebit susținut de baritonul Florin Estefan împreună cu Petru Burcă, Hector Lopez şi pianista Renata Burcă. La eveniment au participat peste 250 de persoane – doamne din AFA Cluj, oameni de afaceri, reprezentanți ai administrației publice și ai societății civile, politicieni, jurnaliști.

Gala Excelenței la Feminin este organizată de Asociația Femeilor de Afaceri – AFA Cluj, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, sub egida Zilelor municipiului Cluj-Napoca. Partener al ediției 2017: Wörwag Pharma. Cu sprijinul: NTT Data, Coramet, Farmec, Thai Therapy, Commodo și Vitrina Advertising.

Asociația Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj a fost înființată în 2004, la inițiativa Mihaelei Rus, directorul general al Vitrina Advertising. Asociația este formată din femei cu afaceri proprii, funcții de conducere în diverse companii ori care activează în profesii liberale. Printre proiectele desfășurate de AFA se numără „CuGeT – Olimpiada de cultură generală a tinerilor clujeni”, „Gala Excelenței la Feminin”, „Clujul are atitudine!”, „Ore în Dar”, „Mini-biblioteci pentru sănătate”, „Un oraș pentru o grădină”, conferințele SHEnspire.

Mai multe informații despre Asociația Femeilor de Afaceri:

 www.afacj.ro
www.facebook.com/afacluj 

Gala Excelenței la Feminin AFA, 2017

Luna mai o dedicăm excelenței la feminin. Ediția a V-a a Galei Excelenței la Feminin AFA, 2017 – eveniment devenit tradiție, completează anul acesta Familia AFA cu alte doamne de excepție nominalizate la premiile „Excelenţa la Feminin”.

Aceste premii aduc recunoaştere doamnelor care, prin activitatea lor profesională, contribuie la crearea unei comunităţi mai frumoase, an de an.

Asociația Femeilor de Afaceri – AFA Cluj a premiat performanța la cea de-a patra ediție a Galei Excelenței la Feminin

Cluj-Napoca, 26 mai 2016. Asociația Femeilor de Afaceri – AFA Cluj a premiat aseară opt doamne extraordinare ale Clujului în cadrul Galei Excelenței la Feminin, eveniment de tradiție, ajuns la cea de-a patra ediție.
„Trăim vremuri în care resimțim tot mai mult lipsa valorilor autentice, lipsa dezbaterilor și a ideilor, simțim – cel mai grav – o puternică criză de încredere. Cred că în aceste vremuri Asociația Femeilor de Afaceri, prin Gala Excelenței la Feminin și nu numai, poate să schimbe ceva. Aducem acum în fața dumneavoastră valori autentice recunoscute, deoarece credem că o comunitate puternică este o comunitate cu oameni valoroși. Promovăm atât excelența în domenii de activitate, ci și valorile în care noi credem: onestitate, bun-simț, curaj, determinare”, a declarat Mihaela Rus, președintele AFA Cluj.

Emil Boc, primarul orașului Cluj-Napoca, și Mihaela Rus, președintele AFA Cluj

Emil Boc, primarul orașului Cluj-Napoca, și Mihaela Rus, președintele AFA Cluj

Gala de premiere a fost deschisă, conform tradiției, de primarul Emil Boc, care i-a înmânat Ștefanei Pop-Curșeu Premiul pentru rezultate remarcabile obținute în calitate de manager cultural. Autor, regizor, actor și director artistic al Teatrului Național din Cluj-Napoca, Ștefana Pop-Curșeu este nu doar coechipierul creativ de încredere, ci și managerul cultural profesionist al Teatrului Național.

Ștefana Pop-Curșeu, manager cultural Teatrul Național Cluj-Napoca, și Emil Boc, primarul orașului Cluj-Napoca

Ștefana Pop-Curșeu, manager cultural Teatrul Național Cluj-Napoca, și Emil Boc, primarul orașului Cluj-Napoca

A urcat apoi pe scenă prefectul Gheorghe Vușcan, care i-a înmânat Biancăi Felseghi Premiul pentru jurnalism de înaltă calitate. Cu peste zece ani de experiență în presă, Bianca Felseghi a studiat muzica, jurnalismul și istoria recentă, iar anul trecut a devenit doctor în istorie, cu o cercetare pe tema comunismului.

Bianca Felseghi, jurnalist, și Gheorghe Vușcan, prefectul județului Cluj

Bianca Felseghi, jurnalist, și Gheorghe Vușcan, prefectul județului Cluj

Premiul pentru curaj, responsabilitate și implicare a fost prezentat de Marius Mânzat, președintele Consiliului Județean Cluj. Acesta i-a înmânat distincția Ralucăi Ilinca Rotariu, a cărei poveste este despre voință, demnitate și curaj. Imobilizată într-un scaun cu rotile în urma unui accident de circulație, Raluca Ilinca Rotariu a găsit puterea să lupte și să o ia de la capăt. A înființat un centru de recuperare medicală pentru persoanele cu dizabilităţi și o asociație prin intermediul căreia se străduiește  să ajute, să schimbe și să motiveze.

Raluca Ilinca Rotariu și Marius Mânzat, președintele Consiliului Județean Cluj

Raluca Ilinca Rotariu și Marius Mânzat, președintele Consiliului Județean Cluj

Pascal Fesneau, consulul onorific al Franței la Cluj, i-a înmânat dr. Doinei Piciu Premiul pentru contribuții deosebite în domeniul medical prin cercetare, dezvoltare și inovare. Dr. Doina Piciu este Şeful Departamentului de Medicină Nucleară de la Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuţă” din Cluj-Napoca, autoare a zeci de studii și a mai multor volume de specialitate, membru fondator al Societăţii Române de Cancer, membru fondator al Societăţii Române de Medicină Nucleară, membru al „American Association of Clinical Oncology”, al „American Association of Clinical Endocrinologists” și  al  „European Thyroid Association”.

Dr. Doina Piciu, șeful Departamentului Medicină Nucleară de la Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuţă” din Cluj-Napoca, și Pascal Fesneau, consulul onorific al Franței la Cluj

Dr. Doina Piciu, șeful Departamentului Medicină Nucleară de la Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuţă” din Cluj-Napoca, și Pascal Fesneau, consulul onorific al Franței la Cluj

Au urcat apoi pe scenă jurnalistul Mihnea Măruță și scriitoarea Marta Petreu, care a primit Premiul pentru contribuția adusă culturii românești prin întreaga sa operă. Om cu pasiunea ideilor, poet de excepţie, eseist cu o solidă pregătire filozofică şi cercetător al interbelicilor, logician de calibru, prozator extrem de personal, fondatoare a unei reviste de cultură, „Apostrof” și nu în ultimul rând profesor de Istoria filosofiei românești la Universitatea Babeș-Bolyai, Marta Petreu se consideră scriitor pur și simplu – un om care scrie cărți.

Scriitoarea Marta Petreu și Mihnea Măruță, jurnalist

Scriitoarea Marta Petreu și Mihnea Măruță, jurnalist

La rândul său, Mihaela Călușer, fondatoarea și managerul general al Wens Travel, i-a înmânat Premiul pentru contribuții deosebite la integrarea prin sport a persoanelor cu dizabilități doamnei Sally Wood-Lamont. Președintele Comitetului Paralimpic Român, Sally Wood-Lamont a reușit să ducă sportivii români cu dizabilități la Jocurile Paralimpice de la Atlanta, Beijing, Londra, Sidney, Atena și sperăm cu toții să se repete același lucru și la ediția de anul acesta de la Rio de Janeiro.

Sally Wood-Lamont, președintele Comitetului Paralimpic Român, și Mihaela Călușer, fondator și manager general Wens Travel

Sally Wood-Lamont, președintele Comitetului Paralimpic Român, și Mihaela Călușer, fondator și manager general Wens Travel

Cristi Iacoș, national key account manager al companiei Farmec, i-a înmânat apoi Premiul pentru implicare în comunitate, dezvoltarea educației și susținerea proiectelor AFA Marianei Pop. Figură respectată nu doar în învățământul clujean, militantă pentru promovarea oamenilor dedicați sistemului, recunoașterea valorilor și premierea performanțelor, Mariana Pop are și o bogată activitate extracurriculară. Bună prietenă a AFA, s-a implicat în ultimul an și în organizarea unuia dintre proiectele de suflet ale Asociației, Olimpiada de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni – CuGeT.

Marianei Pop, ISJCJ Cluj, și Cristi Iacoș, national key account manager Farmec

Marianei Pop, ISJCJ Cluj, și Cristi Iacoș, national key account manager Farmec

A urmat Florin Estefan, directorul Operei Române din Cluj, care i-a înmânat Premiul pentru animarea constantă a vieții cultural-muzicale a Cetății Ancăi Mona Mariaș. Compozitor, textier, interpret vocal, pianist şi dascăl la Liceul de Muzică Sigismund Toduţă din Cluj-Napoca, Anca Mona Mariaș este dirijorul Corului Junior VIP, format în anul 1995. A început atunci o frumoasă poveste, reinventată și reconfirmată an de an prin numeroasele premii obținute la  concursuri și festivaluri de gen din întreaga lume. Până în prezent, Corul Junior VIP a participat la peste 500 de spectacole, concerte și recitaluri.

Anca Mona Mariaș, dirijor al Corului Junior VIP, și Florin Estefan, director al Operei Române din Cluj

Anca Mona Mariaș, dirijor al Corului Junior VIP, și Florin Estefan, director al Operei Române din Cluj

Moderată de prezentatorul TV Ovidiu Damian, seara festivă a avut în centru conceptul creativ al reinventării tradiției folclorice românești prin elemente muzicale, decor și gustări. Interpretarea la nai a Ramonei Dragoste, parada rochiilor Autentic și concertul susținut de grupul vocal Ad Libitum Voices au completat o seară de excepție.

Premiantele Galei Excelenței la Feminin 2016, alături de membrele AFA

Premiantele Galei Excelenței la Feminin 2016, alături de membrele AFA

La eveniment au participat peste 250 de persoane – doamne din AFA Cluj, oameni de afaceri, reprezentanți ai administrației publice și ai societății civile, politicieni, jurnaliști.
Gala Excelenței la Feminin este organizată de Asociația Femeilor de Afaceri – AFA Cluj, în partenerita cu Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, sub egida Zilelor municipiului Cluj-Napoca. Partener al ediției 2016: Farmec. Cu sprijinul: Wens Travel, C &M Jeler, Medsan, Commodo, Sortilemn și Paper Cups.
Asociația Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj a fost înființată în 2004, la inițiativa Mihaelei Rus, directorul general al Vitrina Advertising. Asociația este formată din femei cu afaceri proprii, funcții de conducere în diverse companii ori care activează în profesii liberale. Printre proiectele desfășurate de AFA se numără „CuGeT – Olimpiada de cultură generală a tinerilor clujeni”, „Gala Excelenței la Feminin”, „Clujul are atitudine!”, „Ore în Dar”, „Mini-biblioteci pentru sănătate”, „Un oraș pentru o grădină”, conferințele SHEnspire.
Mai multe informații despre Asociația Femeilor de Afaceri:
 www.afacj.ro
 www.facebook.com/afacluj 

Cluj-Napoca, 26 mai 2016. Asociația Femeilor de Afaceri – AFA Cluj a premiat aseară opt doamne extraordinare ale Clujului în cadrul Galei Excelenței la Feminin, eveniment de tradiție, ajuns la cea de-a patra ediție.

„Trăim vremuri în care resimțim tot mai mult lipsa valorilor autentice, lipsa dezbaterilor și a ideilor, simțim – cel mai grav – o puternică criză de încredere. Cred că în aceste vremuri Asociația Femeilor de Afaceri, prin Gala Excelenței la Feminin și nu numai, poate să schimbe ceva. Aducem acum în fața dumneavoastră valori autentice recunoscute, deoarece credem că o comunitate puternică este o comunitate cu oameni valoroși. Promovăm atât excelența în domenii de activitate, ci și valorile în care noi credem: onestitate, bun-simț, curaj, determinare”, a declarat Mihaela Rus, președintele AFA Cluj.

Gala de premiere a fost deschisă, conform tradiției, de primarul Emil Boc, care i-a înmânat Ștefanei Pop-Curșeu Premiul pentru rezultate remarcabile obținute în calitate de manager cultural. Autor, regizor, actor și director artistic al Teatrului Național din Cluj-Napoca, Ștefana Pop-Curșeu este nu doar coechipierul creativ de încredere, ci și managerul cultural profesionist al Teatrului Național.

A urcat apoi pe scenă prefectul Gheorghe Vușcan, care i-a înmânat Biancăi Felseghi Premiul pentru jurnalism de înaltă calitate. Cu peste zece ani de experiență în presă, Bianca Felseghi a studiat muzica, jurnalismul și istoria recentă, iar anul trecut a devenit doctor în istorie, cu o cercetare pe tema comunismului.

Premiul pentru curaj, responsabilitate și implicare a fost prezentat de Marius Mânzat, președintele Consiliului Județean Cluj. Acesta i-a înmânat distincția Ralucăi Ilinca Rotariu, a cărei poveste este despre voință, demnitate și curaj. Imobilizată într-un scaun cu rotile în urma unui accident de circulație, Raluca Ilinca Rotariu a găsit puterea să lupte și să o ia de la capăt. A înființat un centru de recuperare medicală pentru persoanele cu dizabilităţi și o asociație prin intermediul căreia se străduiește  să ajute, să schimbe și să motiveze.

Pascal Fesneau, consulul onorific al Franței la Cluj, i-a înmânat dr. Doinei Piciu Premiul pentru contribuții deosebite în domeniul medical prin cercetare, dezvoltare și inovare. Dr. Doina Piciu este Şeful Departamentului de Medicină Nucleară de la Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuţă” din Cluj-Napoca, autoare a zeci de studii și a mai multor volume de specialitate, membru fondator al Societăţii Române de Cancer, membru fondator al Societăţii Române de Medicină Nucleară, membru al „American Association of Clinical Oncology”, al „American Association of Clinical Endocrinologists” și  al  „European Thyroid Association”.

Au urcat apoi pe scenă jurnalistul Mihnea Măruță și scriitoarea Marta Petreu, care a primit Premiul pentru contribuția adusă culturii românești prin întreaga sa operă. Om cu pasiunea ideilor, poet de excepţie, eseist cu o solidă pregătire filozofică şi cercetător al interbelicilor, logician de calibru, prozator extrem de personal, fondatoare a unei reviste de cultură, „Apostrof” și nu în ultimul rând profesor de Istoria filosofiei românești la Universitatea Babeș-Bolyai, Marta Petreu se consideră scriitor pur și simplu – un om care scrie cărți. 

La rândul său, Mihaela Călușer, fondatoarea și managerul general al Wens Travel, i-a înmânat Premiul pentru contribuții deosebite la integrarea prin sport a persoanelor cu dizabilități doamnei Sally Wood-Lamont. Președintele Comitetului Paralimpic Român, Sally Wood-Lamont a reușit să ducă sportivii români cu dizabilități la Jocurile Paralimpice de la Atlanta, Beijing, Londra, Sidney, Atena și sperăm cu toții să se repete același lucru și la ediția de anul acesta de la Rio de Janeiro. 

Cristi Iacoș, national key account manager al companiei Farmec, i-a înmânat apoi Premiul pentru implicare în comunitate, dezvoltarea educației și susținerea proiectelor AFA Marianei Pop. Figură respectată nu doar în învățământul clujean, militantă pentru promovarea oamenilor dedicați sistemului, recunoașterea valorilor și premierea performanțelor, Mariana Pop are și o bogată activitate extracurriculară. Bună prietenă a AFA, s-a implicat în ultimul an și în organizarea unuia dintre proiectele de suflet ale Asociației, Olimpiada de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni – CuGeT. 

A urmat Florin Estefan, directorul Operei Române din Cluj, care i-a înmânat Premiul pentru animarea constantă a vieții cultural-muzicale a Cetății Ancăi Mona Mariaș. Compozitor, textier, interpret vocal, pianist şi dascăl la Liceul de Muzică Sigismund Toduţă din Cluj-Napoca, Anca Mona Mariaș este dirijorul Corului Junior VIP, format în anul 1995. A început atunci o frumoasă poveste, reinventată și reconfirmată an de an prin numeroasele premii obținute la  concursuri și festivaluri de gen din întreaga lume. Până în prezent, Corul Junior VIP a participat la peste 500 de spectacole, concerte și recitaluri.

Moderată de prezentatorul TV Ovidiu Damian, seara festivă a avut în centru conceptul creativ al reinventării tradiției folclorice românești prin elemente muzicale, decor și gustări. Interpretarea la nai a Ramonei Dragoste, parada rochiilor Autentic și concertul susținut de grupul vocal Ad Libitum Voices au completat o seară de excepție. La eveniment au participat peste 250 de persoane – doamne din AFA Cluj, oameni de afaceri, reprezentanți ai administrației publice și ai societății civile, politicieni, jurnaliști.

Gala Excelenței la Feminin este organizată de Asociația Femeilor de Afaceri – AFA Cluj, în partenerita cu Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, sub egida Zilelor municipiului Cluj-Napoca. Partener al ediției 2016: Farmec. Cu sprijinul: Wens Travel, C &M Jeler, Medsan, Commodo, Sortilemn și Paper Cups.

Asociația Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj a fost înființată în 2004, la inițiativa Mihaelei Rus, directorul general al Vitrina Advertising. Asociația este formată din femei cu afaceri proprii, funcții de conducere în diverse companii ori care activează în profesii liberale. Printre proiectele desfășurate de AFA se numără „CuGeT – Olimpiada de cultură generală a tinerilor clujeni”, „Gala Excelenței la Feminin”, „Clujul are atitudine!”, „Ore în Dar”, „Mini-biblioteci pentru sănătate”, „Un oraș pentru o grădină”, conferințele SHEnspire.

Mai multe informații despre Asociația Femeilor de Afaceri:

 www.afacj.ro
 www.facebook.com/afacluj 

Premiantele celei de-a treia ediții a Galei Excelenței la Feminin

Aseară, AFA a premiat șapte doamne extraordinare ale Clujului în cadrul Galei Excelenței la Feminin, care se desfășoară an de an sub egida Zilelor Clujului.

Gala Excelenței la Feminin și-a câștigat deja locul în calendarul anual al evenimentelor importante din Cluj-Napoca și ne-am bucurat să vedem un interes atât de mare din partea comunității pentru acest proiect special al Asociației noastre. Aici, omagiem trecutul, prezentul și viitorul și aducem în lumina reflectoarelor doamne care excelează, inspiră și merită întreaga noastră apreciere”, a declarat Mihaela Rus, președintele AFA Cluj.

Gala de premiere a fost deschisă, conform tradiției, de primarul Emil Boc, care i-a înmânat Rariței Zbranca Premiul pentru management cultural. Manager și diplomat cultural, Rarița Zbranca este o adevărată voce a Clujului, un ambasador al comunității clujene în țară și în străinătate. Directorul fundației AltArt, co-fondator al Fabricii de Pensule  și coordonator în cadrul Strategiei de dezvoltare a municipiului Cluj-Napoca 2014-2020, ea face parte și din echipa care pregătește candidatura Clujului pentru titulatura de Capitală Culturală Europeană.

A urcat apoi pe scenă Pascal Fesneau, consulul onorific al Franței la Cluj-Napoca și unul dintre cei mai activi expați din oraș. Acesta i-a oferit Premiul pentru literatură scriitoarei Ruxandra Cesereanu. Poetă, prozatoare și eseistă, Ruxandra Cesereanu este profesor de Literatură Comparată la Facultatea de Litere, redactor-șef adjunct al revistei de cultură Steaua și membru al echipei Phantasma – Centrul de Cercetare a Imaginarului. A publicat peste 20 de cărți, iar reușitele sale din ultima perioadă includ romanele „Un singur cer deasupra lor” și „Angelus”, precum și volumul de poezie „California (pe Someș)”.

Premiul pentru implicare în administrația publică locală a fost prezentat de Ion Sturza, președintele Fribourg Capital, dezvoltatorul proiectului Liberty Technology Park Cluj. Acesta i-a decernat distincția Emiliei Botezan, care conduce Biroul de Relații Externe și Investitori din cadrul Primăriei municipiului Cluj-Napoca. Emilia Botezan s-a remarcat prin atitudinea întotdeauna pozitivă față de investitorii interesați de orașul nostru, ca mediator prin excelență între administrația publică locală și mediul de afaceri.

Vlad Agachi, dirijorul Young Famous Orchestra, i-a înmânat Premiul pentru curaj, responsabilitate și disciplină sportivă alpinistei Cristina Pogăcean. Unul dintre alpiniștii de vârf ai României, Cristina Pogăcean are un portofoliu de peste 25 de premii, iar anul trecut a fost nominalizată, împreună cu Cosmin Andron, la „Pioletul de aur”, cel mai prestigios titlu pe care îl poate primi un alpinist în cariera sa.

Au urcat apoi pe scenă bancherul Iosif Pop și profesorul universitar Sevastița Muste, care a primit Premiul pentru cercetare în domeniul agro-alimentar. Decanul Facultății de Știința și Tehnologia Alimentelor din cadrul USAMV Cluj-Napoca, Sevastița Muste s-a remarcat prin managementul academic profesat la cele mai înalte standarde, activitatea didactică performantă și pasiunea către cercetare, bazată pe crezul într-o nutriție sănătoasă.

La rândul său, Felicia Tulai, creatoarea brandului de uleiuri presate la rece Luna Solai, a înmânat Premiul pentru implicare în comunitate, care a ajuns la Simona Șerban. Directorul executiv al Fundației Comunitare Cluj și membru fondator și președintele Consiliului director al Federației Fundațiile Comunitare din România, Simona Șerban este specialistă în consiliere filantropică și dezvoltare comunitară, atragere de resurse și acordare de finanțări.

Cunoscutul pictor Nicolae Maniu i-a înmânat apoi Premiul pentru jurnalism și blogging Ruxandrei Hurezean. Redactor-șef adjunct al săptămânalului Transilvania Reporter și blogger „cu ștate vechi” pe Gazetino, Ruxandra Hurezean este una dintre puținele voci autentice de „povestitor” pe care le are cetatea Clujului, iar materialele sale îmbină întotdeauna documentarea aprofundată cu o peniță inconfundabilă.

Moderată de actorul Bogdan Rădulescu, seara festivă a continuat cu un concert în aer liber susținut de grupul vocal Ad Libitum Voices. La eveniment au participat aproximativ 200 de persoane – doamne din AFA Cluj, oameni de afaceri, reprezentanți ai administrației publice și ai societății civile, politicieni, jurnaliști.

Gala Excelenței la Feminin este organizată de Asociația Femeilor de Afaceri – AFA Cluj, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, sub egida Zilelor municipiului Cluj-Napoca. Ediția 2015 a fost organizată cu sprijinul Liberty Technology Park, Luna Solai și One Way.

Fotografiile au fost realizate de Radu Moldovan.

 

Excelența la Feminin 2015

Dacă e luna mai, cu siguranță Asociația Femeilor de Afaceri aduce recunoaştere personalităţilor feminine care s-au evidenţiat în profesia lor şi, în acelaşi timp, onorează femeile care de-a lungul timpului s-au implicat în viaţa culturală, socială şi ştiinţifică a oraşului prin Gala Excelenţei la Feminin, care anul acesta  a ajuns la ediţia a III-a. Evenimentul va avea loc la Centrul de Cultură Urbană Casino, pe 21 mai și este organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca, sub egida Zilele Clujului.

facebook-gala excelentei la feminin (600 x 600)

Anul acesta, Gala este susținută de Liberty Technology Park – o inițiativă Fribourg Capital sub patronajul omului de afaceri Ion Sturza, care propune un spațiu revoluționar, fosta fabrică Libertatea, creat pentru a oferi condiții excepționale de creștere și dezvoltare companiilor din domeniile IT&C și R&D. În acest moment Liberty găzduiește șapte companii mari și medii, un accelerator de afaceri și o zona destinată organizării de conferințe și evenimente.

Demersul nostru de a premia excelenţa la feminin este susţinut de Luna Solai, cel mai iubit brand din Transilvania. Colega noastră Felicia Tulai, care dezvoltă cu succes brandul, consideră că excelența merită susținută în orice moment, iar Gala este un prilej extraordinar.

Ediția de anul acesta beneficiază și de susținerea One Way, servicii profesionale de curățenie, care prin atitudinea inovativă ridică standardul cunoscut în privința serviciilor de acest tip. Compania a dorit să fie alături de Gala Excelenței datorită focusării pe profesionalism și standarde înalte.

În seara de 21 mai, vom avea, din nou, un motiv de mândrie: premiantele ediţiei a III-a a Galei Excelenţei la Feminin. Vă mulțumim că sunteți alături de noi!

 

AFA Cluj a decernat premiile ediţiei a doua a Galei Excelentei la Feminin

Asociaţia Femeilor de Afaceri Cluj a premiat aseară, în cadrul ediţiei a doua a Galei Excelenţei la Feminin, 11 doamne ale Clujului care s-au remarcat prin activitatea lor excepţională. Evenimentul a avut dublă semnificaţie, doamnele din AFA sărbătorind cu această ocazie şi cei 10 ani de implicare a Asociaţiei în comunitate. Gala a avut loc la Centrul de Cultură Urbană Casino şi a fost organizat în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca, sub egida Zilele Clujului.

Clujul a avut întotdeauna femei frumoase, distinse, talentate şi implicate în comunitate. Asociaţia Femeilor de Afaceri şi-a propus să onoreze an de an, prin Gala Excelenţei la Feminin, aceste femei care activează în domenii diferite, unele foarte mediatizate, altele mai puţin. Ne dorim ca efortul, talentul şi implicarea lor să fie recunoscute şi apreciate de întreaga comunitate. Premierea acestor adevărate doamne este o mare bucurie pentru noi, mai ales că Asociaţia Femeilor de Afaceri sărbătoreşte, anul acesta, 10 de la înfiinţare, iar Gala Excelenţei la Feminin este o minunată ocazie să ne întâlnim cu toţi prietenii şi susţinătorii noştri”, a declarat  în deschiderea Galei Mihaela Rus, preşedinte fondator AFA Cluj şi general manager Vitrina Advertising.

Gala de premiere a fost deschisă de Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, care a acordat primul premiu al serii doamnei Laura Văleanu. O veritabilă ambasadoare pentru Cluj şi România, Laurei Văleanu i s-a decernat acest premiu pentru meritele sportive extraordinare, ea fiind singura sportivă din ţară care s-a calificat la Jocurile Paralimpice de Iarna de la Soci 2014.

În cadrul Galei, la categoria Cultură, ministrul pentru Dialog Social, doamna Aurelia Cristea, i-a înmânat premiul de excelenţă actriţei Diana Buluga, fondatoarea teatrului independent Create.Act.Enjoy.

Distincţia pentru categoria Media Management i-a revenit Mihaelei Orban, director executiv al revistei Sinteza şi al săptămânalului regional Transilvania Reporter şi a fost acordată de către preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horia Uioreanu.

Consulul onorific al Franţei la Cluj, Pascal Fesneau i-a înmânat apoi premiul pentru categoria Dezvoltare Economică şi Socială Steluţei Racolţa, preşedinte al Asociaţiei Patronale a Furnizorilor de Formare.

Premiul categoriei Administraţie Publică a fost adjudecat de Ligia Subţirică, arhitect-şef al oraşului Cluj-Napoca, şi a fost acordat de către Ludger Thol, președinte al Clubului Oamenilor de Afaceri de Limbă Germană din Nordul Transilvaniei.

Vasile Dâncu, preşedintele Institutului Român pentru Evaluare şi Strategie, a fost cel care a anunţat câştigătoarea distincţiei pentru Comunicare Corporatistă: Laura Petrehuş, PR Manager al Băncii Transilvania.

Carmen Socaciu, profesor universitar doctor şi prorector la USAMV, a fost premiată la categoria Cercetare Ştiinţifică de către preşedintele fondator al Centrului de Afaceri Transilvania Cluj, Radu Mleşniţă.

Premiul pentru Jurnalism a fost acordat Danei Gherman, redactor-şef cotidianului online voceatransilvaniei.ro, de către Iosif Pop, preşedinte fondator al Consiliului Civic Local Cluj.

La categoria Dezvoltare şi Inovaţie în Medicină premiul a fost înmânat de Dana Gânscă, director general al Centrului Medical Medsan, Teodorei Mocan, cercetător al Departamentului de Nanomedicină al Institutului de Gastroenterologie-Hepatologie.

Celebrul pictor Nicolae Maniu a oferit premiu pentru Inovaţie Disruptivă Ninei Moldovan, CEO al Liberty Technology Park Cluj.

La categoria Implicare în comunitate câştigătoarea a fost Gabriela Fătuşanu, coordonator al proiectului Centrul Comunitar pentru Tineret, din cadrul Asociaţiei Christiana Cluj, iar premiul a fost oferit de Laszlo Pacso, iniţiatorul şi coordonatorul proiectului Business Days.

Alături de doamnele din Asociaţia Femeilor de Afaceri, la Gală au mai participat peste 200 de persoane – oameni de afaceri, politicieni, reprezentanţi ai societăţii civile şi jurnalişti. Seara a fost desăvârșită de un minunat concert în aer liber susţinut de grupul Anatholis.

Susţinătorii Galei Excelentei la Feminin au fost: Centrul Medical Medsan şi Media Invest.

Ne vedem la Gala Excelenţei la Feminin, ediţia a II-a

Ne pregătim intens pentru Gala Excelenţei la Feminin, ediţia a II-a, care va avea loc la Centrul de Cultură Urbană Casino, pe 22 mai, de la ora 19. Ca şi anul trecut, Gala aduce recunoaştere personalităţilor feminine care s-au evidenţiat în profesia lor şi, în acelaşi timp, onorează femeile care de-a lungul timpului s-au implicat în viaţa culturală, socială şi ştiinţifică a oraşului. Evenimentul organizat de Asociaţia Femeilor de Afaceri, în parteneriat cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca, se desfăşoară sub egida Zilele Clujului.

coperta Gala (600 x 600)

Anul acesta, la Gală, avem şi o dublă aniversare, la fel ca şi AFA Cluj, Centrul Medical Medsan, condus de colega noastră Dana Gânscă, împlineşte 10 ani de activitate. 10 ani în care a reuşit să creeze o echipă sudată, multidisciplinară, reprezentată de profesionişti care împărtăşesc aceleaşi valori: centrarea pe client, transparenţa actului medical, identificarea şi adresarea nevoilor clientului, perfecţionarea continuă şi dezvoltarea în sensul transformării într-un centru medical cu o reputaţie serioasă pe piaţa serviciilor medicale din regiune. Această aniversare este o ocazie excelentă de a fi prezenţi şi în calitate de sponsori, la Gala Excelenţei la Feminin. Ne uneşte nu doar bucuria de a celebra profesionalismul femeilor din Cluj, dar şi dorinta de a crea o adevarată tradiţie din a-l recunoaşte.

Demersul nostru de a premia excelenţa la feminin este susţinut şi de Media Invest. Colega noastră Anca Cozma, director general, a considerat că acest eveniment rezonează cu misiunea şi valorile companiei sale: profesionalism, corectitudine, responsabilitate şi implicare maximă în proiectele desfăşurate. Acestea sunt calităţile pe care Gala le caută şi le premiază.

Joi seara, vom şti cu siguranţă care sunt premiantele acestei ediţii a Galei Excelenţei la Feminin. Până atunci, vă mulţumim pentru susţinere şi pentru implicare.

Gala Excelenței la Feminin — ediția I, 2013

Excelenţă la feminin – asta ne-am propus să atingem timp de două zile la Cluj. Ca urmare, în paralel cu ediţia a XI-a a Conferinţei Naţionale a CAFA, am onorat doamnele Clujului care s-au remarcat prin activitatea lor excepţională. Premierea acestora s-a făcut în cadrul Galei Excelenţei la Feminin, un eveniment organizat în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca, sub egida Zilelor Clujului, şi a care a avut loc la Centrul de Cultură Urbană Casino.

Acum mai bine de un veac, mai exact în 1827, doamnele Clujului, constituite în asociaţia de binefacere a vremii a avut iniţiativa de a propune administraţiei epocii să transforme un teren pustiu şi mlăştinos într-un minunat parc, exact locul în care ne aflăm acum. Tot ele au mai avut ideea admirabilă de a organiza concerte de cor pe malul lacului, la fiecare sfârşit de săptămână. Gala se vrea un omagiu adus înaintaşelor noastre şi un prilej de a reînvia acest frumos obicei de a organiza concerte pe malul lacului. De asemenea, Gala Excelenţei la Feminin doreşte să aducă recunoaştere doamnelor care se remarcă astăzi în domeniile lor de activitate”, a declarat directorul Vitrina Advertising, Mihaela Rus, preşedinte AFA Cluj.

Primele două premii Excelența la Feminin au venit în urma nominalizării doamnelor din Coaliția Asociațiilor Femeilor de Afaceri din România. Ele au fost acordate ex-aequo doamnei Maria Grapini, ministru delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism şi preşedinte onorific AFAR Timişoara și doamnei Anca Vlad, preşedinta grupului Fildas Catena şi membră ADAF Bucureşti, şi au fost decernate de către Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca.

Nominalizările personalităţilor feminine clujene care s-au remarcat în 2012 în domeniile lor de activitate au fost făcute în luna aprilie de către reprezentanți ai presei clujene. Premiile au fost validate de un juriu format din reprezentante ale AFA Cluj şi ai societăţii civile clujene.

În cadrul Galei, la categoria Cultură, directorul TIFF, Tudor Giurgiu, i-a înmânat premiul de excelenţă scriitoarei Florina Ilis. Distincţia pentru implicare în comunitate i-a revenit Milenei Prună, preşedintele Asociaţiei Autism Transilvania şi a fost acordată de către sociologul Vasile Dâncu. Ziaristul Mihnea Măruţă i-a înmânat apoi premiul pentru jurnalism Elenei Nicolae, realizator la Transilvania Live.

Premiul categoriei Politică a fost adjudecat de Aurelia Cristea, deputat de Cluj, şi a fost acordat de către Horea Uioreanu, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj. Lucia Morariu, preşedinta ANAT şi director general Eximtur, a fost cea care a anunţat câştigătoarea distincţiei pentru Administraţie publică: viceprimarul Anna Horvath. Corina Căprioriu, judoka la CSM Cluj-Napoca, a fost premiată la categoria Sport de către omul de afaceri Gheorghe Komoroczy, director general Rollstar.

Un premiu special Excelența la Feminin a fost acordat Simonei Noja, directoarea Școlii de balet vieneze și ambasador al Cluj-Napoca – Capitală Culturală Europeană în 2021.  Premiul a fost înmânat de către Florin Moroşanu, directorul executiv al Asociaţiei „Cluj-Napoca – Capitală Culturală Europeană”.

Invitate speciale la eveniment au fost doamnele din Coaliția Asociațiilor Femeilor de Afaceri din România, care zilele acestea participă la Conferința Națională CAFA, organizată de AFA Cluj. La Gală au mai participat  oameni de afaceri, politicieni, reprezentanţi ai societăţii civile sau jurnalişti. Seara a fost desăvârșită de un concert susţinut de Corul de  Copii Junior VIP, condus  de Anca Mona Mariaș.

Parteneri ai Galei au fost: EXIMTUR – partener oficial, Eximbank – partener principal, Rollstar, Radio Cluj, TVR Cluj, Napotex, Casa cu flori, City Plaza, TIFF și Vitrina Advertising.

[nggallery id=49]