Gala UAD – un spectacol de succes!

Sâmbătă, 29 iunie 2013, a avut loc ediţia a XIX-a a Galei Absolvenţilor Universităţii de Artă şi Design (UAD), fenomen unic în peisajul învăţământului universitar artistic din România. Ca în fiecare an, Gala a fost coordonată de colega noastră lector univ. dr. Elena Basso-Stănescu, ajutată fiind de designerul Lucian Broscăţean.

Asociaţia noastră a fost alături şi în acest an de Gala UAD, colegele noastre Mihaela Rus/Vitrina Advertising, Mihaela Miron/Impress, Olga Stanciu/Jolidon şi Flacăra, Loredana Florea/Casa cu Flori implicându-se direct în organizare.

Absolvenţii specializării Modă – Design vestimentar au avut ocazia de a-şi prezenta în faţa unui public de specialitate, şi nu numai, creaţiile care fac parte din 24 de colecţii – 20 de licenţă şi 4 de master. Prototipurile colecţiilor au fost realizate în cadrul Atelierului UAD de Fashion Design, unele dintre ele fiind transpuse în realitate cu sprijinul unor parteneri importanţi din industrie – Jolidon şi Inedit Satu-Mare.

Temele abordate în colecţiile prezentate pe catwalkul de la Grand Hotel Italia au explorat elemente tradiţionale, istorice, au cautat conexiuni culturale, s-au inspirat din subculturile urbane. Structurile textile au fost realizate manual, imprimate clasic sau digital, artiştii au folosit tehnici şi materiale neconvenţionale, încercând să se adapteze cât mai bine stilului de viaţă contemporan şi să se facă remarcaţi prin creativitate şi ineditul abordării. Nimic nu a fost lăsat pe dinafară, pentru a completa imaginea complexă şi profesionistă: styling, coregrafie scenică, muzică.

Încă o dată, dacă mai era nevoie, Elena Basso-Stănescu, în calitate de coordonator al întregii Gale UAD, a dezvălui potenţialul fantastic al şcolii de artă clujene. Profesionalismul şi atenţia la detalii ne fac să-i spunem colegei noastre, cu infinită mândrie: Felicitări!

2018-10-10T15:02:53+00:00 July 1st, 2013|