Simona Baciu - Membru în Consiliul director

Simona Baciu este preşedinte a Fundaţiei Copii Fericiţi şi membră a bordului Şcolii Internaţionale Cluj. Primul proiect educativ al Fundaţiei Copii Fericiţi, grădiniţa Happy Kids, a fost înfiinţat în anul 1993, urmat de înfiinţarea Şcolii Internaţionale, în anul 2000.

În septembrie 2010 a deschis porţile primului liceu internaţional bazat pe curriculum Cambridge la Cluj-Napoca. Determinarea şi talentul ei organizaţional au rezultat în realizarea unui mediu unic, de excelenţă în educaţia românească. Misiunea ei este să ofere elevilor posibilitatea de a învăţa într-un sistem modern de educaţie bazat pe valori şi performanţă, care reprezintă o alternativă la învăţământul tradiţional românesc.

Simona Baciu promovează un nou tip de cultură organizatorică prin încurajarea dialogului social, a parteneriatului comunitar, prin dezvoltarea comunicării intra şi interinstiţutionale şi prin transformarea şcolii într-un centru de resurse educaţionale la nivelul comunităţii. În cadrul programelor pe care le promovează crede cu tărie că pregătind elevii de azi pentru a fi liderii de mâine este nevoie de dezvoltarea atât academică, cât şi  a deprinderilor de viaţă prin implicare în proiecte comunitare.

 

This post is also available in Engleză