Eveniment aniversar „AFA de 10” 2018-02-15T12:34:48+00:00

Project Description

Eveniment aniversar „AFA de 10”

 

La 10 ani de la înfiinţarea Asociaţiei noastre, peste 350 de personalităţi din mediul de afaceri, social, cultural şi politic clujean au luat parte la evenimentul aniversar “AFA de 10”, care a avut loc sâmbătă, 11 octombrie 2014, la Grand Hotel Italia. Aşa cum ştiţi, organizăm în fiecare an,  toamna, un eveniment destinat unei cauze, iar anul am decis să susţinem financiar 10 elevi excepționali, premianți la olimpiade internaționale și naționale in perioada 2013-2014.

“Anul acesta, pentru că Asociaţia Femeilor de Afaceri a împlinit 10 ani de la înfiinţare, am dorit ca scopul evenimentului aniversar să fie unul direcţionat spre educaţie, spre excepţional. Dacă vara premiem Excelența la Feminin, ne-am propus să continuăm tot sub semnul excelenței, şi am ales să premiem 10 elevi cu rezultate foarte bune la olimpiade internaţionale şi naţionale.”, a declarat Mihaela Rus, preşedinta AFA Cluj.

Cei 10 elevi remarcați de doamnele din mediul de afaceri din Cluj-Napoca sunt:

 

Alexandru Velea (400 x 600)

 

 

Alexandru Velea – Deşi aţi putea crede că este vorba de un artist român foarte la modă în acest moment, vorbim despre un artist informatician câştigător al medaliei de argint la Olimpiada Internaţională de Informatică. Alex este pasionat de matematică. Informatică a început să facă în clasa a V-a şi astfel a descoperit secretele programării.
Este un elev ca toţi ceilalţi, dar spre deosebire de majoritatea adolescenţilor, ştie exact ce vrea să facă în viaţă. Crede în bunătatea oamenilor şi este convins că are de învăţat câte ceva de la oricine, indiferent dacă e vorba de un student la MIT sau un coleg de clasă. Ne bucurăm să îl avem în galeria tinerilor extraordinari premiaţi de AFA anul acesta.

 

 

 

Szocs Orsolya (403 x 600)

 

 

 

Szöcs Orsolya este câştigătoarea premiului al II-lea la Olimpiada Internaţională de Matematică. Vrea doar să înveţe, mult, multe, cât mai multe. E fascinată de abstractul matematicii, de înlănţuirea ei logică. Orsolya spune că omul trebuie să se sacrifice pentru un lucru mai important decât el însuşi. Cunoaşteti mulţi adolescenţi care gândesc asa? E încă o dovadă că excelenţa se completează cu o maturitate şi o seriozitate iesită din comun.

 

 

 

Cornelius Zirbo (400 x 600)

 

 

Cornelius Zirbo – Un nume pe care suntem sigure că îl vom mai auzi, iar peste câţiva ani vom fi onorate să participăm la concertele sale, deoarece în acest moment Cornelius este violoncelist, câştigătorul premiului I la Olimpiada Naţională de Muzică. Violoncelul este cea mai mare pasiune a sa, exersează zilnic între 4 şi 6 ore şi, ca orice artist dedicat, va continua să facă asta indiferent dacă va câştiga sau nu premii. Cornelius este un model de excelenţă, pasiune şi muncă. Talentul său merită aprecirea noastră şi faptul că face parte din galeria celor 10 premianţi selectaţi este cea mai bună dovadă că drumul său este unul extraordinar!

 

 

 

Cristina Laslo (400 x 600)

 

 

Cristina Laslo – Cu siguranţă pasionaţii de sport ştiu că ea a fost desemnată anul acesta, la Campionatul Mondial de Handbal de junioare din Macedonia, cel mai bun conducator de joc DIN LUME! A ales handbalul pentru că este un sport de echipă, de luptă până la final şi pentru că îşi pune amprenta definitiv asupra dezvoltării şi maturizării. Cristina are un motto după care se ghidează: “Munceşte ca un sclav pentru ca mai târziu să trăieşti ca un rege”, poate aşa se explică faptul că nu există zi fără un antrenament, uneori chiar două. Ca orice capitan de echipă, Cristina este un model pentru toată generaţia sa. Este normal ca un astfel de performer să faca parte dintr-o galerie a excelentei în educaţie şi ne bucurăm să o prezentăm în faţa dvs pentru că este cea mai talentată sportivă a generaţiei ei!

 

 

Dan Nadasan (400 x 600)

 

 

Dan Emil Nadaşan – Ce au în comun istoria, lectura, muzica, dezbaterile şi sportul practicat zi de zi? Numele unui tânăr extraordinar, câştigătorul premiului I la Olimpiada Naţională de Istorie, Dan Emil Nădăşan. Sutele de ore petrecute în bibliotecă i-au dovedit lui Dan că performanţa merge mână în mână cu studiul şi sacrificiul. De acum, nu se mai mulţumeşte cu puţin pentru că stă în puterea sa să obţină totul, să schimbe lumea şi să-şi lase amprenta asupra ei. Dan este dovada că excelenţa se exteriorizează devreme şi nu poate sta deoparte. De aceea, suntem mândre să vă facem cunoscut numele şi performanţa sa ca parte din galeria tinerilor extraordinari selectaţi pentru cauza evenimentului aniversar AFA de anul acesta.

 

 

 

Emanuel Farauan (400 x 600)

 

 

 

Emanuel Fărăuan – Suntem fericite să vă prezentăm un tânăr nemaipomenit, un tânăr care emană entuziasm, bun-simţ şi … ştiinţă – este vorba despre câştigătorul premiului I la Olimpiada Naţională de Fizică – Emanuel Fărăuan. Ştiinţa face parte din viaţa lui de zi cu zi şi curiozitatea îl cheamă spre tărâmuri nemaivăzute. Motto-ul său preferat i se potriveşte perfect, fără emfază şi fără falsă modestie: “Lucrul cel mai important este să nu încetezi să pui întrebări. Curiozitatea are propria raţiune de a exista.” (Albert Einstein)

 

 

 

Fazakas Borbala (400 x 600)

 

Fazakas Borbala – este câştigătoarea premiului I la Olimpiada Internaţională de Matematică, adică … cea mai buna din lume la vârsta ei. Impresionant, nu? Pentru Borbala matematica este singura materie pentru care nu e nevoie să înveţi nimic pe de rost şi care te solicită creativ. E deja o viziune asupra matematicii un pic diferită de a celorlalţi. Timpul liber este dedicat matematicii, poate şi pentru că o consideră distractivă, iar viitorul său e legat de matematică. Un copil excepţional într-o companie excepţională, a premianţilor!

 

 

 

 

Maria Chiorean (400 x 600)

 

 

Maria Chiorean – premiul I la Olimpiada Naţională de Limba şi Literatura Română ar putea foarte bine să fie premiantă la orice alta materie de studiu, dar a ales româna deoarece literatura se leagă fratern de psihologie, filozofie, istorie, sociologie, matematică, anatomie, ştiinţe de tot felul, de oameni şi de tot ce au inventat ei de-a lungul secolelor. Maria este un om universal, o tânără deschisă spre lume. Face voluntariat, scrie, cu alte cuvinte, face excelenţă pe toate planurile. Suntem bucuroase să aducem în faţa dvs o elevă pentru care excelenţa e un mod de viaţă.

 

 

 

Marius Miron (400 x 600)

 

 

Marius Miron este câştigătorul premiului I la Olimpiada Naţională de Arta Actorului. În felul acesta, a primit încurajarea de care avea nevoie, aceea că este făcut să fie pe scena. Ne bucurăm că în această galerie a tinerilor care fac performanţă este şi un viitor actor, deoarece suntem obişnuiţi ca olimpiadele să fie dedicate celor care se focusează pe ştiintă sau literatură. Din fericire, excelenţa se manifestă în toate domeniile, fără excepţie!

 

 

 

Radu Andreescu (400 x 600)

 

 

Radu Andreescu – este autor de poezii cu două volume publicate „Pe o aripă de timp” şi „Versuri la trecut”, şi câştigătorul premiului I la Olimpiada de Limba şi Literatura Română. Radu scrie nu doar poezii, ci şi scenarii de filme. Primul său scenariu de film „Zboruri în noapte”, un scurt-metraj filmat anul trecut în Cracovia şi Budapesta, a câştigat premiul I la un simpozion naţional. Anul acesta a scris un scenariu în limba engleză pentru un lungmetraj care va fi ecranizat în curând. Singura sa certitudine este că va continua să scrie. Nădăjduieşte să poata alterna în chip fericit literatura cu cinematografia. Îi dorim succes şi suntem mândre să îl avem în această galerie a tinerilor care fac excelenţă şi pentru care superlativele par insuficiente.

 

 

 

Ca urmare a generozităţii membrelor AFA şi a invitaţilor, cei 50.000 lei obţinuţi în urma acestui eveniment aniversar vor fi alocaţi astfel: 30.000 lei au fost alocaţi premierii celor 10 elevi olimpici şi 20.000 lei vor fi direcţionaţi spre susţinerea proiectelor permanente.