CuGet , ediția I 2018-06-08T14:10:27+00:00

Project Description

Prima ediție a Olimpiadei de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni – CuGeT

La fiecare categorie de vârstă au fost aleși trei câștigători: cei de pe locul I au plecat acasă cu câte 5.000 de lei, câștigătorii locului II au primit câte 3.500 de lei, iar cei de pe locul III – câte 2.000 de lei. Toți finaliștii au primit câte un premiu în valoare de 150 de lei. Fondul de premiere a fost asigurat integral de AFA Cluj, cu sprijinul mediului privat. De asemenea, partenerii competiției le-au oferit finaliștilor cursuri gratuite în cadrul Școlii de turism EXIMTUR și oportunități de traininguri și internship-uri în cadrul companiilor găzduite de Liberty Technology Park Cluj.

Proiectul CuGeT, lansat în luna noiembrie 2015, a implicat 22 de licee din munincipiu și aproximativ 300 de studenți și tineri clujeni. La prima etapă, „pe clasă” au participat mai bine de 7.200 elevi, dintre care 1.400 s-au calificat mai departe. Cei care au trecut cu brio și de proba „pe școală” (aproximativ 700) s-au întrecut în luna februarie pentru un loc în finală. În paralel, tinerii înscriși în competiție prin intermediul site-ului competiției au participat și ei la departajări succesive, iar 17 dintre aceștia au concurat în finală pentru mariile premii.

Câștigătorii Olimpiadei CuGeT, prima ediție

GRUPA G1 (elevii claselor a IX-a și a X-a):

PREMIUL III (2.000 DE LEI): Daniel Sebastian Lazea – elev la Colegiul Național „Emil Racoviță”, clasa a-X-a

PREMIUL II (3.500 DE LEI): Andrei Ciprian Bangău – elev la Liceul Teoretic „Avram Iancu”, clasa a-X-a

PREMIUL I (5.000 de lei): Mihai Tătaru – elev la Colegiul Național „George Coșbuc”, clasa a X-a

GRUPA G2 (elevii claselor a XI-a și a XII-a):

PREMIUL III (2.000 DE LEI): Sonia Ioana Oltean – elevă la Colegiul Național „George Coșbuc”, clasa a-XII B

PREMIUL II (3.500 DE LEI): Daniel Tudor Podar – elev la Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu”, clasa a-XII-a

PREMIUL I (5.000 de lei): Flaviu Bucur – elev la Liceul Teoretic „Gheorghe Șincai”, clasa a-XII-a

GRUPA G3 (tineri de 18-25 de ani):

PREMIUL III (2.000 DE LEI): Ioana Man – studentă la Facultatea de Arhitectură și Urbanism din cadrul Univesității Tehnice din Cluj-Napoca

PREMIUL II (3.500 DE LEI): Horea Rusu – student, an III, la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, din cadrul Universității „Babeș – Bolyai”

PREMIUL I (5.000 de lei): Gabriel Uifălean – Masterand, an II, la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, din cadrul Universității „Babeș – Bolyai”.

 

Olimpiada CuGeT este un proiect în premieră inițiat de Asociația Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj și Vitrina Advertising, împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Cluj și Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, și care urmărește să motiveze tinerii să-și dezvolte cunoștințele de cultură generală.