CuGet, ediția II 2018-02-15T16:18:33+00:00

Project Description

A doua ediție a Olimpiadei de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni – CuGeT

Câștigătorii locului I și ai unui premiu în valoare de 2.500 au fost Luca Farcaș, elev în clasa a X-a la Colegiul Național „George Coșbuc” (la categoria de vârstă a claselor a IX-a și a X-a), Andrei Gatea, elev în clasa a XII-a la Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu” (la categoria claselor a XI-a și a XII-a) și Bogdan George Dragoș, inginer constructor (la categoria tinerilor de 18-25 de ani).

Pe lângă cei trei, au mai primit premii în bani și tinerii clasați pe locul 2 – câte 1.500 de lei, respectiv cei de pe locul 3 – câte 1.000 de lei fiecare. Toți finaliștii au primit din partea EXIMTUR posibilitatea de a se înscrie în mod gratuit în cadrul Școlii de turism EXIMTUR, precum și abonamente pentru un an la săptămânalul Transilvania Reporter și revista Sinteza.

Olimpiada de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni se află la a doua ediție, la care s-au înscris 25 de licee din municipiul Cluj-Napoca, pentru care în prima etapă s-au distribuit 8.000 de chestionare. În paralel, tinerii clujeni cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani s-au înscris în competiție prin intermediul site-ului cuget.afacj.ro. Dintre participanți, 51 de tineri s-au calificat în etapa finală. Prima ediție CuGeT s-a desfășurat în perioada octombrie 2015 – aprilie 2016 și a însemnat peste 7.500 de participanți și 22 de licee partenere.

Olimpiada CuGeT, proiect al Asociației Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj, se află la cea de-a doua ediție și este realizat în parteneriat cu Primăria și Consilul Local Cluj-Napoca și susținut de Inspectoratul Școlar Județean Cluj și Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”.

„Proiectul CuGeT, dezvoltat de AFA Cluj împreună cu parteneri de încredere, și-a propus să încurajeze tinerii să-și aprofundeze cunoștințele de cultură generală și să-i răsplătească pe cei mai bine pregătiți dintre ei. Ne-am bucurat să-i vedem atât de entuziasmați și dornici de a-și dovedi cunoștințele în spectacolul finalei. Reacțiile frumoase pe care le-am primit în urma acestei a doua ediții ne-au copleșit și ne-au convins că acest proiect se va dezvolta tot mai mult în anii următori”, a declarat Mihaela Rus, președintele Asociației Femeilor de Afaceri Cluj și inițiatoarea Olimpiadei CuGeT.