Gala Excelentei la Feminin 2013 2018-03-23T01:13:27+00:00

Project Description

Gala Excelenței la Feminin, prima ediție, 2013

Excelenţă la feminin – asta ne-am propus să atingem timp de două zile la Cluj. Ca urmare, în paralel cu ediţia a XI-a a Conferinţei Naţionale a CAFA, am onorat doamnele Clujului care s-au remarcat prin activitatea lor excepţională. Premierea acestora s-a făcut în cadrul Galei Excelenţei la Feminin, un eveniment organizat în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca, sub egida Zilelor Clujului, şi a care a avut loc la Centrul de Cultură Urbană Casino.

Acum mai bine de un veac, mai exact în 1827, doamnele Clujului, constituite în asociaţia de binefacere a vremii a avut iniţiativa de a propune administraţiei epocii să transforme un teren pustiu şi mlăştinos într-un minunat parc, exact locul în care ne aflăm acum. Tot ele au mai avut ideea admirabilă de a organiza concerte de cor pe malul lacului, la fiecare sfârşit de săptămână. Gala se vrea un omagiu adus înaintaşelor noastre şi un prilej de a reînvia acest frumos obicei de a organiza concerte pe malul lacului. De asemenea, Gala Excelenţei la Feminin doreşte să aducă recunoaştere doamnelor care se remarcă astăzi în domeniile lor de activitate”, a declarat directorul Vitrina Advertising, Mihaela Rus, preşedinte AFA Cluj.

Primele două premii Excelența la Feminin au venit în urma nominalizării doamnelor din Coaliția Asociațiilor Femeilor de Afaceri din România. Ele au fost acordate ex-aequo doamnei Maria Grapini, ministru delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism şi preşedinte onorific AFAR Timişoara și doamnei Anca Vlad, preşedinta grupului Fildas Catena şi membră ADAF Bucureşti, şi au fost decernate de către Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca.

Nominalizările personalităţilor feminine clujene care s-au remarcat în 2012 în domeniile lor de activitate au fost făcute în luna aprilie de către reprezentanți ai presei clujene. Premiile au fost validate de un juriu format din reprezentante ale AFA Cluj şi ai societăţii civile clujene.

În cadrul Galei, la categoria Cultură, directorul TIFF, Tudor Giurgiu, i-a înmânat premiul de excelenţă scriitoarei Florina Ilis. Distincţia pentru implicare în comunitate i-a revenit Milenei Prună, preşedintele Asociaţiei Autism Transilvania şi a fost acordată de către sociologul Vasile Dâncu. Ziaristul Mihnea Măruţă i-a înmânat apoi premiul pentru jurnalism Elenei Nicolae, realizator la Transilvania Live.

Premiul categoriei Politică a fost adjudecat de Aurelia Cristea, deputat de Cluj, şi a fost acordat de către Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj. Lucia Morariu, preşedinta ANAT şi director general Eximtur, a fost cea care a anunţat câştigătoarea distincţiei pentru Administraţie publică: viceprimarul Anna Horvath. Corina Căprioriu, judoka la CSM Cluj-Napoca, a fost premiată la categoria Sport de către omul de afaceri Gheorghe Komoroczy, director general Rollstar.

Un premiu special Excelența la Feminin a fost acordat Simonei Noja, directoarea Școlii de balet vieneze și ambasador al Cluj-Napoca – Capitală Culturală Europeană în 2021.  Premiul a fost înmânat de către Florin Moroşanu, directorul executiv al Asociaţiei „Cluj-Napoca – Capitală Culturală Europeană”.

Invitate speciale la eveniment au fost doamnele din Coaliția Asociațiilor Femeilor de Afaceri din România, care zilele acestea participă la Conferința Națională CAFA, organizată de AFA Cluj. La Gală au mai participat  oameni de afaceri, politicieni, reprezentanţi ai societăţii civile sau jurnalişti. Seara a fost desăvârșită de un concert susţinut de Corul de  Copii Junior VIP, condus  de Anca Mona Mariaș.

Parteneri ai Galei au fost: EXIMTUR – partener oficial, Eximbank – partener principal, Rollstar, Radio Cluj, TVR Cluj, Napotex, Casa cu flori, City Plaza, TIFF și Vitrina Advertising.