Proiecte

Olimpiada CuGeT, organizată de Asociația Femeilor de Afaceri Cluj, și-a aflat finaliștii: „Avram Iancu”, „George Coșbuc” și Liceul de Informatică sunt din nou în top

•    Inedit: zece dintre finaliștii primei ediții vor fi și de această dată pe podiumul de concurs
•    Competiția de cultură generală vine cu  premii în valoare totală de 15.000 de lei

participantii-la-olimpiada-cuget-600-x-401
600 de tineri au concurat sâmbătă, 19 noiembrie, în semifinala celei de-a doua ediții a Olimpiadei de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni – CuGeT, proiect organizat de Asociația Femeilor de Afaceri Cluj împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Cluj și Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca. 51 dintre aceștia s-au calificat în finala care se va desfășura sâmbătă, 26 noiembrie, la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”. Desfășurată sub forma unui concurs televizat, finala aduce premii consistente în bani: câștigătorii vor primi câte 2.500 de lei (locul 1 pentru fiecare categorie de vârstă), 1.500 de lei (locul 2) și 1.000 de lei (locul 3).

semifinala-olimpiadei-cuget-600-x-301
„Odată cu semifinala, am intrat pe ultima sută de metri cu cea de-a doua ediție a Olimpiadei CuGeT, proiect prin care vrem să încurajăm tinerii să citească și să-și dezvolte cât mai mult cunoștințele de cultură generală și la care ne bucurăm să avem o implicare atât de numeroasă din partea lor. Le mulțumim în mod special partenerilor din mediul public și privat, fără de care n-am fi putut organiza CuGeT-ul: Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, Inspectoratul Școlar Județean, EXIMTUR, Wörwag Pharma, Paper Cups, FSEGA, TVR Cluj și partenerii media”, a declarat Mihaela Rus, președintele Asociației Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj.

semifinala-olimpiadei-cuget-2-600-x-401
În cadrul semifinalei de sâmbătă, trei amfiteatre încăpătoare ale Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) s-au umplut de liceenii și studenții calificați după prima probă a olimpiadei CuGeT. Împărțiți în trei grupe de vârstă (clasele IX-X, XI-XII și 18-25 de ani), aceștia au avut de ales răspunsul corect pentru întrebări din diverse domenii de cultură generală, cum ar fi: „Ce este o trufă?”, „Câte grupe principale de sânge există?”, „Ce a inventat farmacistul american John S. Pemberton în anul 1886?”,  „Câte strofe are imnul oficial al României?”.

afisarea-baremului-cuget-600-x-401
Întrebările i-au pus destul de mult în dificultate pe participanți: opt dintre ei au răspuns corect la 24 din cele 25 de întrebări, respectiv 11 la 23 de întrebări. De asemenea, 11 dintre cele 25 de licee înscrise în cea de-a doua ediție CuGeT au reprezentanți în finala de sâmbăta viitoare. Liceul Teoretic „Avram Iancu”, Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu” și Colegiul Național „Emil Racoviță” au fiecare câte șase elevi finaliști.
Olimpiada de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni se află la a doua ediție, la care s-au înscris 25 de licee din municipiul Cluj-Napoca, pentru care în prima etapă s-au distribuit 8.000 de chestionare. În paralel, tinerii clujeni cu vârstre cuprinse între 18 și 25 de ani s-au înscris în competiție prin intermediul site-ului www.cuget.afacj.ro.
Prima ediție CUGeT s-a desfășurat în perioada octombrie 2015 – aprilie 2016 și a însemnat peste 7.500 de participanți, 22 de licee partenere și o finală televizată. Zece dintre finaliștii primei ediții s-au calificat și în semifinala de sâmbătă, astfel că vor concura din nou în finală.

olimpiada-cuget-347-x-600
Olimpiada de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni – CuGeT este organizată de Asociația Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj. Partener principal: EXIMTUR, prin divizia EXIMTUR BUSINESS. Desfășurat cu sprijinul Wörwag Pharma. Susținut de Paper Cups. Parteneri oficiali: Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, Inspectoratul Școlar Județean Cluj și Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”. Co-producător: TVR Cluj. Parteneri media: Transilvania Reporter, Sinteza, Radio Cluj , Zile și Nopți, Napoca FM, Radio Impuls, Ziua de Cluj, Monitorul de Cluj, InfoTrafic, Ziarul Făclia, Bună Ziua Cluj, Cluj Life, Transilvania Today, Cluj Today, AdMirror.
Asociația Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj este o asociaţie non-guvernamentală, apolitică şi non-profit, înființată în 2004, la inițiativa Mihaelei Rus, directorul general al Vitrina Advertising. Asociația este formată din femei cu afaceri proprii, funcții de conducere în diverse companii ori care activează în profesii liberale. Printre proiectele desfășurate de AFA se numără „Clujul are atitudine”, „Gala Excelenței la Feminin”, „Ore în Dar”, „Mini-biblioteci pentru sănătate”, „Un oraș pentru o grădină”, conferințele SHEnspire.
Mai multe informații despre CuGeT găsiți aici.
Mai multe informații despre AFA Clujgăsiți pe site și pe pagina de Facebook.

Ocolul pământului într-un pahar de vin® cu OpiA: „Doamnele din spatele perlelor de șampanie”

„Şampania este cea mai senzuală băutură de pe planetă, este accesoriul cel mai rafinat pentru doamne și cel mai elegant vin pentru domni ” spune Olimpia Pleșa Brandhuber și ne invită la o seară de degustare de șampanie și poveste, cu tema „Doamnele din spatele perlelor de șampanie”

1-600-x-312

Evenimentul are loc la restaurantul Fragment din Cluj Napoca, marți, 15 noiembrie 2016 de la ora 19.00.
Seara este dedicată susținerii proiectului ambițios al Asociației Femeilor de Afaceri din Cluj, Olimpiada de cultură generală a tinerilor clujeni- CuGet, care este acum la a doua ediție.

3-600-x-166

Vă invit să le cunoaștem pe “Les Grandes Dames du Champagne“, să le gustăm șampania și să descoperim aportul esențial al acestor femei vizionare în industria celui mai rafinat vin.  200 de ani de istorie într-un pahar de șampanie alături de preparate „cutting edge”, oameni frumoși și bucurie. Este o ocazie inedită să  invitați partenerii de afaceri sau prietenii la o cină deosebită.

2-600-x-273

„Doamnele din spatele perlelor de șampanie” este un eveniment tematic de degustare de șampanie din seria generică „Ocolul pământului într-un pahar de vin®” creat de OPiA Events.

Pentru detalii legate de preț și cum poți participa, accesează pagina evenimentului.

OPiA Events. www.opia.ro

AFA Cluj lansează a doua ediție a Olimpiadei de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni – CuGeT

Cluj-Napoca, 6 octombrie 2016. Asociația Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj, împreună cu Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca și Inspectoratul Școlar Județean Cluj, lansează cea de-a doua ediție a proiectului Olimpiada de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni – CuGeT.

lansare CuGeT editia a II-a

Proiectul a demarat în octombrie 2015, iar prima ediție a însemnat peste 7.500 de participanți, 22 de licee partenere și o finală televizată.

Desfășurată în perioada octombrie – decembrie 2016, ediția a II-a se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 14 și 25 de ani. Aceștia vor fi împărțiți pe trei categorii de vârstă și vor concura prin completarea contra-cronometru a unor teste grilă, iar în finală se vor întrece în fața publicului, în cadrul unui spectacol televizat, având șansa de a câștiga premii în valoare totală de 15.000 de lei. Pentru fiecare categorie de vârstă, câștigătorul premiului I va merge acasă cu 2.500 de lei, ocupantul locului doi cu 1.500 de lei și cel de pe locul trei cu 1.000 de lei.

MIhaela Rus, președinte AFA
„Popularitatea de care s-a bucurat prima ediție ne-a încurajat ca la doar cinci luni de la finală, să le oferim din nou șansa tinerilor clujeni să-și testeze cunoștințele de cultură generală. Am fost impresionați de entuziasmul și perseverența participanților și suntem nerăbdători să vedem cum s-au pregătit pentru această ediție”, a declarat Mihaela Rus, Președintele Asociației Femeilor de Afaceri Cluj.

Printre cele 25 de licee clujene care s-au înscris deja în competiție se numără Colegiul Național „Emil Racoviță”, Liceul Teoretic „Avram Iancu” și Liceul de Arte Vizuale „Romulus Ladea”. Tinerii de 18-25 de ani se pot înscrie pe site-ul www.cuget.afacj.ro, până la data de 26 octombrie.

Lansare Olimpiada CuGeT
„Inspectoratul Școlar Județean Cluj s-a alăturat acestui proiect educațional de creștere și legitimare a culturii generale individuale, fiindcă este esențial ca elevii clujeni să aibă oportunitatea de a-și testa cunoștințele în astfel de competiții, pe lângă olimpiadele clasice cu subiecte individuale. Proiectul CuGeT contribuie substanțial la dezvoltarea gândirii tinerilor clujeni a competențelor cheie și susține eforturile noastre de a oferi un act educațional de calitate”, a adăugat Valentin Cuibus, Inspectorul Școlar General al județului Cluj.

Concursul începe cu etapa pe clasă, în 26 octombrie. Elevii care răspund corect la minim 20 dintre cele 25 de întrebări se califică direct în semifinală (19 noiembrie). În paralel, tinerii de 18-25 de ani vor susține prima proba în data de 29 octombrie. Primii 15 din cele trei grupe de vârstă se vor întâlni în marea finală, desfășurată în data de 26 noiembrie, sub forma unui show televizat, prin sprijinul co-organizatorului, TVR Cluj.

Cea de-a doua ediție CuGeT beneficiază de o finanțare de 25.000 de lei de la bugetul local, în urma competiției de proiecte desfășurată de municipalitate în luna aprilie. „Proiectul CuGeT are rezultate vizibile și de lungă durată în comunitatea locală și are toate șansele să devină în timp un adevărat brand de Cluj. Vom continua să sprijinim astfel de inițiative venite din partea mediului de business, care încurajează și susțin interesul tinerilor pentru cultură”, a declarat Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca.

Proiectul este susținut și de mediul de afaceri. La fel cu prima ediție, EXIMTUR este partenerul principal. „Suntem prima companie care a decis să susțină financiar proiectul și ne bucurăm mult că avem șansa de a colabora în continuare. Ediția I ne-a arătat ce tineri frumoși și inteligenți avem, ce mare e dorința lor de dezvoltare și ne-a dat speranța că ei vor forma o nouă generație de antreprenori și angajați profesioniști și bine pregătiți”, a declarat Lucia Morariu, directorul general al EXIMTUR.

Olimpiada de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni – CuGeT este organizată de Asociația Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj.

Partener principal: EXIMTUR.

Desfășurat cu sprijinul Wörwag Pharma.

Parteneri oficiali: Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, Inspectoratul Școlar Județean Cluj și Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”.

Co-producător: TVR Cluj. Parteneri media: Transilvania Reporter, Sinteza, Zile și Nopți, Napoca FM, Radio Impuls, Bună Ziua Cluj, Cluj Life, Ziua de Cluj, InfoTrafic, Transilvania Today, Cluj Today, AdMirror, Ziarul Făclia, Monitorul de Cluj, Radio Cluj.
Asociația Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj este o asociaţie non-guvernamentală, apolitică şi non-profit, înființată în 2004, la inițiativa Mihaelei Rus, directorul general al Vitrina Advertising. Asociația este formată din femei cu afaceri proprii, funcții de conducere în diverse companii ori care activează în profesii liberale. Printre proiectele desfășurate de AFA se numără „Clujul are atitudine”, „Gala Excelenței la Feminin”, „Ore în Dar”, „Mini-biblioteci pentru sănătate”, „Un oraș pentru o grădină”, conferințele SHEnspire.
Mai multe informații despre CuGeT: www.cuget.afacj.ro
Mai multe informații despre AFA Cluj:  www.afacj.ro , www.facebook.com/afacluj

SHEnspire, 22 iunie 2016

Atunci când vorbeşti despre un business, vorbeşti implicit şi despre un om care şi-a pus, dincolo de resursele financiare, sufletul la bătaie, o bucăţică din viaţa, experienţa şi cunoştinţele sale.

Ediţia a XII-a din şirul conferinţelor SHEnspire, desfăşurată miercuri, 22 iunie la Bistro Bonjour, a fost dedicată importanţei pe care o acordăm sănătăţii şi grijii faţă de noi înşine, iar cele trei doamne care ne-au inspirat prin modelul de business pe care îl conduc şi prin exemplul personal au fost Pierina Vintilă, Nora Cucu şi Norina Alinta Gâvan.

SHEnspire, ediția a XII-a
Dacă acum patru ani, când se aflau la început de drum în business-ul lor, deschideau şirul conferinţelor SHEnspire, Pierina Vintilă şi Nora Cucu au venit de această dată să confirme reuşita realizării unuia dintre cele mai moderne centre de recuperare medicală ale Clujului, Kinetoteam, şi a profesionalismul echipei formate din medici specializaţi în balneofizioterapie şi recuperare medicală, reumatologie, medicină internă şi ecografie şi medicina muncii.

SHEnspire-Nora_Pierina (600 x 600)

În cadrul centrului, fiecare pacient beneficiază de un program de tratament individualizat, în funcţie de patologie, centrul fiind dotat cu aparate de ultimă generaţie, cu posibilităţi multiple de tratament unic sau combinat.

Pierina Vintilă

Cum denumirea centrului Kinetoteam vine din grecescul „kinetos”, care înseamnă “mişcare”, oamenii frumoşi de la Kinetoteam încearcă să le redea pacienţilor care le trec pragul, dincolo de problemele medicale pe care le au, dragul de mişcare, respectiv bucuria libertăţii de mişcare.

Nora Cucu
Un discurs extrem de motivant a avut dr. Norina Alinta Gâvan, preşedintele Asociaţiei de Podiatrie.

Postare_Norina3 (600 x 600)

A vorbit despre grija faţă de sănătatea picioarelor şi importanţa podiatriei ca ramură medicală, care ar trebui să primească o atenţie binemeritată, respectiv o reglementare la nivel guvernamental.

Norina Gâvan

Presărată cu diverse curiozităţi medicale referitoare la sănătatea picioarelor, discursul a prezentat un punct de vedere tranşant în ceea ce priveşte efectele neglijenţei podiatrice.

Norina Gâvan
Aşadar, am avut parte de trei abordări diferite, în stiluri diferite, dar care au încântat prin mesajul transmis şi prin modul de expunere caracteristic al fiecărei personalităţi în parte.

SHEnspire, ediția a XII-a
Proiectul SHEnspire este un eveniment de business networking, desfăşurat într-un cadru prietenos, care se adresează antreprenoarelor sau femeilor care doresc să-şi dezvolte o carieră. SHEnspire urmăreşte promovarea afacerilor doamnelor din AFA, precum şi stabilirea de noi parteneriate.

Un elev de la „Șincai”, unul de la „Coșbuc” și un student la Economice sunt învingătorii Olimpiadei CuGeT, proiectul AFA Cluj

•    Prima ediție a Olimpiadei de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni – CuGeT, proiect în premieră inițiat de AFA Cluj, s-a desfășurat în perioada noiembrie 2015 – aprilie 2016
•    Peste 7.200 de tineri clujeni au fost implicați în competiția dotată cu premii în bani în valoare totală de 40.000 de lei

Prima ediție a Olimpiadei de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni – CuGeT

Prima ediție a Olimpiadei de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni – CuGeT

Luni, 4 aprilie 2016, Cluj-Napoca. Prima ediție a Olimpiadei de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni – CuGeT s-a încheiat la sfârșitul săptămânii trecute, odată cu desfășurarea finalei și aflarea câștigătorilor. Au plecat acasă cu câte 5.000 de lei Mihai Tătaru, elev al Colegiului Național „George Coșbuc” (la categoria claselor a IX-a și a X-a), Flaviu Bucur, elev la Liceul Teoretic „Gheorghe Șincai” (la categoria claselor a XI-a și a XII-a) și Gabriel Uifălean, masterand al Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” (la categoria tinerilor de 18-25 de ani). Olimpiada CuGeT este un proiect în premieră inițiat de Asociația Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj și Vitrina Advertising, împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Cluj și Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, și care urmărește să motiveze tinerii să-și dezvolte cunoștințele de cultură generală.

Mihai Tătaru, elev al Colegiului Național „George Coșbuc”  câștigătorla categoria claselor a IX-a și a X-a

Mihai Tătaru, elev al Colegiului Național „George Coșbuc” câștigător la categoria claselor a IX-a și a X-a

Flaviu Bucur, elev la Liceul Teoretic „Gheorghe Șincai”  câștigător la categoria claselor a XI-a și a XII-a

Flaviu Bucur, elev la Liceul Teoretic „Gheorghe Șincai” câștigător la categoria claselor a XI-a și a XII-a

Gabriel Uifălean, masterand al Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” câștigător la categoria tinerilor de 18-25 de ani

Gabriel Uifălean, masterand al Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” câștigător la categoria tinerilor de 18-25 de ani

Finala, desfășurată în Aula FSEGA, i-a provocat pe cei 52 de concurenți să găsească răspunsuri la întrebări de cultură generală din domenii diverse, contracronometru, și i-a ținut cu sufletul la gură pe cei peste 400 de susținători prezenți în sală. Departajarea nu a fost ușoară, toate grupele având nevoie de probe suplimentare de baraj pentru a-și putea alege câștigătorii. AFA (600 x 400)
„Am dezvoltat acest proiect din dorința de a încuraja tinerii să-și consolideze cunoștințele de cultură generală și urmărind să-i răsplătim pe cei mai bine pregătiți dintre ei. A fost o primă ediție antrenantă și ne-am bucurat să vedem un interes atât de ridicat din partea tinerilor clujeni. Toți finaliștii ne-au dovedit că efortul și implicarea noastră au meritat și ne-au dat încredere că următoarea ediție este binevenită. Le mulțumim tuturor partenerilor noștri, fără de care acest proiect nu ar fi fost posibil”, a declarat Mihaela Rus, președintele Asociației Femeilor de Afaceri Cluj și inițiatoarea Olimpiadei CuGeT.
Finala s-a desfășurat sub forma unui spectacol televizat, moderat de jurnaliștii TVR Cluj Irina Gașpar și Ovidiu Damian. Atmosfera a fost întreținută de momentele muzicale oferite de Radu Fărcane și Iasmina Florea (The Beat) și de toboșarii de la Glasul Tobelor din Transilvania, coordonați de Marius Popa. Înregistrarea finalei va fi difuzată de TVR Cluj, co-producător al evenimentului.
La fiecare categorie de vârstă au fost aleși trei câștigători: cei de pe locul I au plecat acasă cu câte 5.000 de lei, câștigătorii locului II au primit câte 3.500 de lei, iar cei de pe locul III – câte 2.000 de lei. Toți finaliștii au primit câte un premiu în valoare de 150 de lei. Fondul de premiere a fost asigurat integral de AFA Cluj, cu sprijinul mediului privat. De asemenea, partenerii competiției le-au oferit finaliștilor cursuri gratuite în cadrul Școlii de turism EXIMTUR și oportunități de traininguri și internship-uri în cadrul companiilor găzduite de Liberty Technology Park Cluj.

Finaliștii Olimpiadei de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni 2015-2016

Finaliștii Olimpiadei de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni – CuGeT, 2015-2016

Proiectul CuGeT, lansat în luna noiembrie 2015, a implicat 22 de licee din munincipiu și aproximativ 300 de studenți și tineri clujeni. La prima etapă, „pe clasă” au participat mai bine de 7.200 elevi, dintre care 1.400 s-au calificat mai departe. Cei care au trecut cu brio și de proba „pe școală” (aproximativ 700) s-au întrecut în luna februarie pentru un loc în finală. În paralel,  tinerii înscriși în competiție prin intermediul site-ului competiției au participat și ei la departajări succesive, iar 17 dintre aceștia au concurat în finală pentru mariile premii.
Olimpiada de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni – CuGeT este organizată de Asociația Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj. Co-organizator: Vitrina Advertising. Parteneri oficiali: Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca. Partener principal: Eximtur. Desfășurat cu sprijinul Liberty Technology Park Cluj. Parteneri: Consiliul Județean al Elevilor, Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (FSPAC) și Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”. Co-producător: TVR Cluj. Parteneri media: Kiss FM, Actual de Cluj, Bună ziua Cluj, Cât Costă Clujul, Clujul Cultural, Cluj Life, Cluj Today, eClujeanul, I Love Cluj, Monitorul de Cluj, Transilvania Reporter, Ziua de Cluj.
Asociația Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj este o asociaţie non-guvernamentală, apolitică şi non-profit, înființată în 2004, la inițiativa Mihaelei Rus, directorul general al Vitrina Advertising. Asociația este formată din femei cu afaceri proprii, funcții de conducere în diverse companii ori care activează în profesii liberale. Printre proiectele desfășurate de AFA se numără „Clujul are atitudine”, „Gala Excelenței la Feminin”, „Ore în Dar”, „Mini-biblioteci pentru sănătate”, „Un oraș pentru o grădină”, conferințele SHEnspire.
Mai multe informații despre CuGeT aici.
Mai multe informații despre AFA Cluj pe site  și pe pagina de Facebook.

 

Rezultate foarte bune la semifinalele Olimpiadei CuGeT: AFA Cluj anunță probe de baraj pentru finală

  • Finala competiției se va desfășura în luna aprilie, sub forma unui concurs televizat
  • Dintre licee, „Avram Iancu”, Emil Racoviță” și „Gheorghe Șincai” au cei mai mulți finaliști

Aproape 600 de tineri clujeni au participat sâmbătă la semifinalele Olimpiadei de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni – CuGeT, proiect în premieră inițiat de Asociația Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj și Vitrina Advertising, împreună cu Inspectoratul Școlar Județean și Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca. 35 dintre aceștia s-au calificat pentru finala din luna aprilie, iar alți 17 vor participa în luna martie la o probă de baraj. Aflată la prima ediție, Olimpiada CuGeT aduce premii consistente în bani: câștigătorii vor primi câte 5.000 de lei (locul 1 pentru fiecare categorie de vârstă), 3.500 de lei (locul 2) și 2.000 de lei (locul 3). De asemenea, accederea în ultima etapă a olimpiadei aduce premii de 150 de lei pentru fiecare finalist. Fondul de premiere de 40.000 de lei este asigurat integral de AFA Cluj, cu sprijinul mediului privat.

semifinalele CuGeT - foto Cristina Pop (6) (600 x 398)

„Entuziasmul tinerilor veniți să-și testeze nivelul cunoștințelor de cultură generală a fost copleșitor. Atenți la fiecare întrebare, verificând cu febrilitate răspunsurile corecte afișate la ieșire și sperând să se califice în finală, ne-au transmis că Olimpiada CuGeT este un proiect foarte bine-venit. Prin campanii precum Olimpiada CuGeT, AFA Cluj  urmărește să contribuie la dezvoltarea comunității locale și să le transmită viitorilor oameni de carieră că educația, cunoașterea și respectarea valorilor sunt esențiale”, a declarat Mihaela Rus, președintele Asociației Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj.

semifinalele CuGeT - foto Cristina Pop (4) (600 x 398)

Animația a fost mare sâmbătă după-masă pe holurile Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”. Veniți singuri, cu colegii sau chiar cu susținători din afara competiției, semifinaliștii CuGeT, majoritatea elevi de liceu, și-au ocupat locurile în sălile încăpătoare ale facultății unde unii vor să se reîntoarcă în postura de studenți. Împărțiți în trei grupe de vârstă (clasele IX-X, clasele XI-XII și tineri de 18-25 de ani), au avut de răspuns la întrebări precum: „Care sunt planetele vecine Pământului?”, „Care este cel mai vechi teatru din oraș?”, „Ce este un cataif?”, „Cine a realizat primul zbor autopropulsat (fără catapulte sau alte mijloace exterioare) cu un aparat mai greu decât aerul?”, „Cine este considerat părintele Jocurilor Olimpice moderne?”, „Care este cel mai vechi cinematograf din Cluj-Napoca” sau „Câți sateliți naturali are Marte?”.

semifinalele CuGeT - foto Cristina Pop (2) (600 x 398)

6 elevi din clasele IX-X și 2 tineri de 18-25 de ani au răspuns corect la toate cele 25 de întrebări ale chestionarului. S-au calificat direct în finală 11 elevi din clasele IX-X, 11 elevi din clasele XI-XII și 13 tineri de 18-25 de ani. Alți 17 participanți cu rezultate bune vor merge la o probă suplimentară de baraj, organizată în luna martie. Din cele 22 de licee din oraș înscrise în competiție, vor avea reprezentanți în finală Liceul Teoretic „Avram Iancu”, Colegiul Național „George Coșbuc”, Colegiul Național „Emil Racoviță”, Liceul Teoretic „Gheorghe Șincai”, Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu”, Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu”, Liceul Teoretic „Lucian Blaga”și Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”. Cei mai mulți finaliști sau care se pregătesc de baraj vin de la „Avram Iancu” (10 elevi), „Emil Racoviță” (7 elevi), „Gheorghe Șincai” (6 elevi).

semifinalele CuGeT - foto Cristina Pop (1) (600 x 398)

La grupa de vârstă 18-25 de ani, 6 din cei 17 finaliști ori participanți la baraj sunt angajați, iar ceilalți 11 sunt studenți: 6 la Universitatea „Babeș-Bolyai”, 4 la Universitatea de Medicină și Farmacie și unul la Universitatea Tehnică.

semifinalele CuGeT - foto Cristina Pop (3) (600 x 276)

Olimpiada de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni se află la prima ediție. S-au înscris în competiție 22 de licee din Cluj-Napoca, iar la etapa „pe clasă”, desfășurată în toamna anului trecut, au fost distribuite 7.200 de chestionare. 1.400 dintre aceștia s-au calificat la etapa pe „școală”, în urma căreia au trecut mai departe peste 700 de elevi. În paralel, tinerii înscriși în competiție prin intermediul site-ului oficial au participat și ei la o primă departajare, în luna ianuarie.

Olimpiada de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni – CuGeT este organizată de Asociația Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj. Co-organizator: Vitrina Advertising. Parteneri oficiali: Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca. Partener principal: Eximtur. Desfășurat cu sprijinul Liberty Technology Park Cluj. Parteneri: Consiliul Județean al Elevilor, Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (FSPAC) și Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”. Co-producător: TVR Cluj. Parteneri media: Kiss FM, Actual de Cluj, Bună ziua Cluj, Cât Costă Clujul, Clujul Cultural, Cluj Life, Cluj Today, eClujeanul, I Love Cluj, Monitorul de Cluj, Transilvania Reporter, Ziua de Cluj.

Asociația Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj este o asociaţie non-guvernamentală, apolitică şi non-profit, înființată în 2004, la inițiativa Mihaelei Rus, directorul general al Vitrina Advertising. Asociația este formată din femei cu afaceri proprii, funcții de conducere în diverse companii ori care activează în profesii liberale. Printre proiectele desfășurate de AFA se numără „Clujul are atitudine”, „Gala Excelenței la Feminin”, „Ore în Dar”, „Mini-biblioteci pentru sănătate”, „Un oraș pentru o grădină”, conferințele SHEnspire.

Mai multe informații despre CuGeT: www.cuget.afacj.ro

Mai multe informații despre AFA Cluj:  www.afacj.ro , www.facebook.com/afacluj

Olimpiada CuGeT, proiect în premieră inițiat de AFA Cluj, își află sâmbătă finaliștii

Prima ediție a Olimpiadei de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni – CuGeT se pregătește de aflarea finaliștilor. Sâmbătă, 27 februarie, de la ora 14.00, vor avea loc semifinalele competiției, care se desfășoară la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor – FSEGA. Aproape 800 de tineri clujeni sunt așteptați în această etapă, majoritatea elevi de liceu. Olimpiada de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni – CuGeT este un proiect în premieră, lansat de Asociația Femeilor de Afaceri Cluj și Vitrina Advertising, împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Cluj și Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca.

Semifinalele CuGeT (426 x 600)
„Ne bucurăm că Olimpiada CuGeT a stârnit curiozitatea și dorința de a participa din partea unui număr atât de mare de tineri încă de la acestă primă ediție. Discuțiile cu ei ne-au confirmat că tinerii clujeni sunt interesați de ceea ce se întâmplă în jurul lor și motivați să exceleze atât în domenii singulare, cât și prin cunoștințele de cultură generală. Le mulțumim partenerilor proiectului, cu ajutorul cărora putem să răsplătim câștigătorii CuGeT cu premii consistente”, a declarat Mihaela Rus, președintele Asociației Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj.

Cuget - etapa pe oras (600 x 400)
La fel ca în etapele precedente, în semifinale participanții vor primi chestionare cu 25 de întrebări și vor avea la dispoziție 15 minute pentru a răspunde corect la cât mai multe dintre acestea. Departajarea finaliștilor se va realiza printr-o probă suplimentară de baraj. Domeniile testate sunt: Artă; Științele naturii; Științele exacte; Sport; Teatru și film; Literatura română și universală; Geopolitică și Cluj-Napoca. Întrebările sunt adaptate celor trei categorii de vârstă: clasele IX-X, clasele XI-XII și tineri de 18-25 de ani. 45 cei mai buni participanți se vor califica în finala din luna aprilie. Toți finaliștii vor fi recompensați cu câte 150 de lei, iar câștigătorii din fiecare grupă de vârstă vor primi câte 5.000 de lei, ocupanții locului doi – câte 3.500 de lei, și cei de pe locul trei – câte 2.000 de lei. Fondul de premiere este asigurat integral de AFA Cluj.

Cuget - etapa pe oras 2 (600 x 400)
Potrivit organizatorilor, susținerea mediului privat pentru acest proiect este în creștere. Companiei Eximtur, partener principal al CuGeT, i s-a alăturat și Liberty Technology Park. „Proiectul CuGeT este un proiect inovator, care susține dezvoltarea și recompensarea tinerilor merituoși și care contribuie la coagularea comunității clujene. Sunt valori împărtășite și de Liberty Technology Park, astfel încât era firesc să ne alăturăm proiectului”, a completat Nina Moldovan, CEO Liberty Technology Park Cluj. Partenerii proiectului le vor oferi finaliștilor oportunități de traininguri și internship-uri în cursul acestui an.
La această primă ediție a CuGeT s-au înscris 22 de licee din Cluj-Napoca. 7.200 de chestionare au fost distribuite la etapa „pe clasă” a competiției, desfășurată în toamna anului trecut și în urma căreia au trecut mai departe peste 1.400 de elevi. În urma etapei „pe școală”, din luna ianuarie a acestui an, s-au calificat în semifinale peste 700 de elevi. În paralel, tinerii înscriși în competiție prin intermediul site-ului oficial au participat și ei la o primă departajare, în luna ianuarie.

Cuget - etapa pe scoala (600 x 400)
Olimpiada de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni – CuGeT este organizată de Asociația Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj. Co-organizator: Vitrina Advertising.

Parteneri oficiali: Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca.

Partener principal: EXIMTUR.

Desfășurat cu sprijinul Liberty Technology Park Cluj.

Parteneri: Consiliul Județean al Elevilor, Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (FSPAC) și Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”.

Co-producător: TVR Cluj.

Parteneri media: Kiss FM, Actual de Cluj, Bună ziua Cluj, Cât Costă Clujul, Clujul Cultural, Cluj Life, Cluj Today, eClujeanul, I Love Cluj, Monitorul de Cluj, Transilvania Reporter, Ziua de Cluj.
Asociația Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj este o asociaţie non-guvernamentală, apolitică şi non-profit, înființată în 2004, la inițiativa Mihaelei Rus, directorul general al Vitrina Advertising. Asociația este formată din femei cu afaceri proprii, funcții de conducere în diverse companii ori care activează în profesii liberale. Printre proiectele desfășurate de AFA se numără „Clujul are atitudine”, „Gala Excelenței la Feminin”, „Ore în Dar”, „Mini-biblioteci pentru sănătate”, „Un oraș pentru o grădină”, conferințele SHEnspire.
Mai multe informații despre CuGeT aici.
Mai multe informații despre AFA Cluj pe site și Facebook.

CuGeT se pregătește de semifinale

•    Aproape 800 de tineri clujeni s-au calificat în semifinale
•    Proiectul organizat de Asociația Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj are premii în valoare totală de 40.000 de lei

„Sferturile” Olimpiadei de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni – CuGeT s-au desfășurat săptămâna trecută, în două faze care au angrenat aproximativ 1.700 de tineri. Aproape jumătate dintre aceștia (aprox. 800 de participanți) au dovedit că au cunoștințe temeinice de cultură generală și s-au calificat în semifinala competiției, care va avea loc la sfârșitul lunii februarie. Proiectul este organizat de Asociația Femeilor de Afaceri Cluj, împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca și Vitrina Advertising.
„Interesul tinerilor pentru competiție ne-a depășit așteptările la această primă ediție, mai ales cel manifestat de elevi, ceea ce ne încurajează să continuăm demersul de a recompensa cunoștințele de cultură generală. Îi îndemnăm să citească, să se informeze și în afara manualelor școlare, pentru a avea o bază solidă de cunoștințe în domenii diverse. Prin CuGeT vrem să contribuim la dezvoltarea generației următoare”, a declarat Mihaela Rus, președintele Asociației Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj.
Proiectul CuGeT a fost lansat în toamna trecută, fiind gândit ca o competiție desfășurată în mai multe etape, ce culminează cu finala. Se adresează tinerilor de 14-25 de ani din Cluj-Napoca, împărțiți în trei categorii de vârstă: clasele IX-X, clasele XI-XII și tinerii de 18-25 de ani. În competiție s-au înscris 22 de licee din Cluj-Napoca, cu un total de aproximativ 7.200 de elevi. Acestora li se adaugă alți 300 de tineri înscriși prin intermediul site-ului CuGeT. În urma probelor desfășurate în perioada noiembrie 2015 – ianuarie 2016, aproape 800 de persoane s-au calificat pentru semifinala din 27 februarie, urmând ca finala competiției să se desfășoare în luna aprilie.
La fiecare etapă, participanții au la dispoziție 15 minute pentru a răspunde unui chestionar cu 25 de întrebări, iar la proba următoare se califică cei care au răspuns corect la minim 20 de întrebări. Domeniile testate sunt: Artă; Sport, Muzică și dans; Teatru și film; Literatura română și universală; Științele exacte; Științele naturii; Geopolitică și Cluj-Napoca. Printre întrebările care le-au pus dificultăți tinerilor la ultima etapă au fost următoarele: „Filamentul becului electric este confecționat din… tungsten / grafit / fier”, „În ce sport este folosită apărarea siciliană? Karate / șah / fotbal”, „Care dintre următoarele forme teatrale nu adoptă masca în jocul scenic? Tragedia antică / teatrul clasic / comedia dell’Arte”. Chestionarele și rezolvările tuturor etapelor, precum și rezultatele complete sunt publicate pe site-ul competiției.
Valoarea totală a premiilor puse în joc în cadrul CuGeT este de peste 40.000 de lei, net. La fiecare din cele trei categorii (clasele IX-X, XI-XII și tineri de 18-25 de ani), câștigătorii vor primi câte 5.000 de lei, ocupanții locului doi – câte 3.500 de lei, și cei de pe locul trei – câte 2.000 de lei. Toți finaliștii vor fi recompensați cu câte 150 de lei, în cadrul finalei care se va desfășura în aprilie. Fondul de premiere este asigurat integral de AFA Cluj.
Olimpiada de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni – CuGeT este organizată de Asociația Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj. Co-organizator: Vitrina Advertising. Parteneri oficiali: Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca. Partener principal: Eximtur. Parteneri: Consiliul Județean al Elevilor și Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (FSPAC) din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”. Co-producător: TVR Cluj. Parteneri media: Kiss FM, Actual de Cluj, Bună ziua Cluj, Cât Costă Clujul, Clujul Cultural, Cluj Life, Cluj Today, eClujeanul, I Love Cluj, Monitorul de Cluj, Transilvania Reporter, Ziua de Cluj.