Loading...
P R O I E C T E 2023-04-13T11:05:28+00:00

Asociația Femeilor de Afaceri Cluj, în calitatea de membră a Coaliției Asociațiilor Femeilor de Afaceri din România (C.A.F.A.), are bucuria de a organiza la Cluj-Napoca, în perioada 25-27 mai 2023, Conferința Anuală C.A.F.A. cu tema „Solidaritatea femeilor de afaceri în context global. Capitalul uman și importanța lui”.

“Pe lângă oportunitatea de consolidare a relațiilor între doamnele care fac parte din această coaliție, prin acest eveniment ne propunem să subliniem importanța orașului nostru ca ecosistem al inovării și ca important centru economic, turistic și cultural”, spune Mihaela Rus, președinte fondator AFA Cluj.

Sesiunile conferinței vor avea loc în data de 26 mai, la Radisson Blu Hotel Cluj, Sala Ballroom, reunind femei antreprenor din organizațiile membre C.A.F.A. precum și alte reprezentante de succes ale antreprenoriatului feminin și invitați speciali.

Prin Gala Excelenței, aducem în fața publicului clujean valori autentice recunoscute național și internațional.
Celebrăm în fiecare an femeile merituoase, le cunoaștem performanțele și poveștile de succes, le recunoaștem realizările, le ascultăm ideile și planurile și le propunem ca modele pentru întreaga comunitate. O comunitate puternică este o comunitate cu oameni valoroși și repere solide.

România InfoPoint este cel mai nou proiect realizat de AFA Cluj cu susținerea Secretariatului General al Guvernului României, Departamentului Pentru Românii de Pretutindeni.

Platforma România InfoPoint este o platformă interactivă de furnizare de informații de interes general pentru toți românii din diaspora. Scopul acesteia este de a oferi informații actualizate, în timp real, din domeniile de interes general precum:
  • Economic & Financiar (actualitatea economică românească, fiscalitate, facilități fiscale, reglementări, surse de finanțare, accesare fonduri)
  • Juridic & Legislativ (actualitatea legislativă din domeniul comercial, facilități, reglementări, pașii necesari înființării unei firme în România)
  • Oportunități de afaceri și parteneriate
  • Marketing și promovare
  • Piața imobiliară (dinamica actuală a pieței imobiliare, tendințe)
  • Piața muncii (locuri de muncă, șomaj, tendințe)

Cu misiunea „Suntem prietenii din România care stau de vorbă cu tine”, specialiștii vor răspunde întrebărilor celor care doresc să se întoarcă in România sau a celor care doresc să pună bazele unei afaceri în România.

Dați de veste tuturor prietenilor voștri români din diaspora!
Vizitează site-ul România InfoPoint AICI.
În fiecare an, câteva mii de elevi și studenți clujeni participă la o întrecere pasionantă și provocatoare, care îi identifică și îi răsplătește pe cei mai studioși și mai inteligenți dintre ei, care dovedesc în cursul probelor de concurs că au acumulat cunoștințe valoroase din diverse domenii de activitate. Concurenții au între 14 și 25 de ani, sunt împărțiți în trei grupe de vârstă și trebuie să completeze contra-cronometru o serie de teste-grilă de cultură generală, referitoare la Pictură, Sculptură, Arhitectură, Sport, Muzică, Dans, Teatru, Film, Literatură română și universală, Științe exacte, Științele naturii, Geopolitică, Europa și europenism, istoria orașului Cluj-Napoca și Cultură Web.
Olimpiada CuGeT oferă premii în valoare de peste 15.000 de lei și este un proiect organizat de Asociația Femeilor de Afaceri Cluj și Vitrina Advertising, împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Cluj și Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca.
Mai multe informații despre CuGet găsești aici.
În fiecare an, ne reunim pentru Balul caritabil AFA, o sărbătoare a generozității și solidarității, prin care ne îndreptăm atenția și sprijinul către clujenii aflați în situații dificile. Colectăm donații și licităm pentru obiecte de artă oferite de către membrele asociației și partenerii noștri, iar fondurile strânse schimbă în bine situația dificilă a oamenilor de lângă noi.
Prin intermediul proiectului „Mini-biblioteci pentru sănătate”, dăruim spitalelor din județul Cluj cărţi, reviste, albume de artă, pentru pacienţii internaţi şi aparţinătorii acestora. Amplasăm mici biblioteci în spațiile publice cu trafic intens ale așezămintelor medicale, oferind bolnavilor și rudelor șansa de a petrece timpul internării într-un mod mai plăcut și util.
Momentan avem mini-biblioteci în următoarele spitale: Pediatrie 1, Pediatrie 2, Pediatrie 3, Medicală 5 – Clujana, Medicală 1 – Spitalul Județean,  Institiutul Inimii, Clinica de Psihiatrie, Spitalul din Dej, Spitalul Câmpia – Turzii (secțiile Interne și Chirurgie), Policlinica Câmpia-Turzii, Spitalul Turda, Polaris.

Proiectul ”Clujul are atitudine” are ca obiectiv educarea și încurajarea implicării civice active a tinerilor clujeni, punerea în contact a acestora cu administrația și instituțiile locale și consultarea lor în privința priorităților și temelor celor mai importante ale actualității comunitare.

Proiectul SHEnspire este un eveniment de business networking organizat anual, începând din 2013. Printr-o serie de întâlniri deschise între membrele AFA și antreprenoarele sau femeile care doresc să-şi dezvolte o carieră în afaceri, oferim participantelor oportunitatea de a cunoaște oameni interesanți, afaceri atrăgătoare și informații de actualitate, de a își construi relații și parteneriate, de a socializa și de a își promova ideile și inițiativele.

C i t e ș t e  m a i  m u l t

De fiecare dată când identificăm o oportunitate de a îmbunătăți calitatea vieții în comunitate, folosim ocazia pentru a pune la punct un proiect pentru aceasta. Așa au apărut inițiativele noastre dedicate unor spații dragi din oraș sau unora dintre copii instituționalizați.