Proiectul SHEnspire 2018-09-17T10:02:14+00:00

SHEnspire 2016, ediția a XII-a

Atunci când vorbeşti despre un business, vorbeşti implicit şi despre un om care şi-a pus, dincolo de resursele financiare, sufletul la bătaie, o bucăţică din viaţa, experienţa şi cunoştinţele sale. Ediţia SHEnspire din 2016 a fost dedicată importanţei pe care o acordăm sănătăţii şi grijii faţă de noi înşine, iar cele trei doamne care ne-au inspirat prin modelul de business pe care îl conduc şi prin exemplul personal au fost Pierina Vintilă, Nora Cucu şi Norina Alinta Gâvan.

Dacă acum patru ani, când se aflau la început de drum în business-ul lor, deschideau şirul conferinţelor SHEnspire, Pierina Vintilă şi Nora Cucu au venit de această dată să confirme reuşita realizării unuia dintre cele mai moderne centre de recuperare medicală ale Clujului, Kinetoteam, şi a profesionalismul echipei formate din medici specializaţi în balneofizioterapie şi recuperare medicală, reumatologie, medicină internă şi ecografie şi medicina muncii.

În cadrul centrului, fiecare pacient beneficiază de un program de tratament individualizat, în funcţie de patologie, centrul fiind dotat cu aparate de ultimă generaţie, cu posibilităţi multiple de tratament unic sau combinat.

Cum denumirea centrului Kinetoteam vine din grecescul „kinetos”, care înseamnă “mişcare”, oamenii frumoşi de la Kinetoteam încearcă să le redea pacienţilor care le trec pragul, dincolo de problemele medicale pe care le au, dragul de mişcare, respectiv bucuria libertăţii de mişcare.

A vorbit despre grija faţă de sănătatea picioarelor şi importanţa podiatriei ca ramură medicală, care ar trebui să primească o atenţie binemeritată, respectiv o reglementare la nivel guvernamental.

Presărată cu diverse curiozităţi medicale referitoare la sănătatea picioarelor, discursul a prezentat un punct de vedere tranşant în ceea ce priveşte efectele neglijenţei podiatrice.

 

SHEnspire, ediţia a VIII-a

Restaurantul Hermes a găzduit, pe 15 aprilie, cea de a 8-a ediţie SHEnspire. Am petrecut o seară extraordinară în care colegele noastre Monica Dragu-Covriga, Cristina Mihaela Pop şi Nastaca Biji ne-au inspirat cu poveştile lor de viaţă şi business şi ne-au demonstrat, încă o dată, că tot ceea ce facem cu pasiune are şanse maxime de reuşită.

  • Seara a început cu  prezentarea Monicăi Dragu-Covriga, care a vorbit despre parcursul şi experienţa sa profesională, despre platforma educaţională Lifenasium – creată pentru copii şi tineri, pe care o coordonează. JOB&JOY – Journey to my professional becoming, nu este numai numele prezentării susţinute de colega noastră, ci şi cel mai recent proiect în care ea se implică, un training pentru liceeni despre cum să-ţi valorizezi personalitatea în alegerea profesiei. Dincolo de viaţa profesională, Monica se bucură să fie zi de zi alături de familia ei.
  • Cristina Mihaela Pop ne-a vorbit despre plăcerea de a face ceea ce îţi place şi nevoia de a deveni cel mai bun, atunci când te apuci să faci ceva. Dincolo de aparenţe e foarte multă muncă, entuziasm şi implicare. Cristina munceşte alături de tatăl ei de peste 20 ani, în calitate de director de dezvoltare, dar şi alături de soţul ei în cadrul unei companii de consultanţă economică. Cu toate acestea, are timp şi de proiecte de comunicare, de horticultură, dar şi de familie.
  • Nastaca Biji – conduce din 1993 un business de succes, Nasticom Impex SRL. Deşi startul companiei Nasticom este pe ramura de distribuţie, aceasta s-a dezvoltat ulterior şi pe cea de retail prin înfiinţarea lanţului de magazine Nasti&Co, însă distribuţia ocupă, în continuare, 50% din cifra de afaceri. Odată cu extinderea portofoliului, prin dezvoltarea lanțului de magazine Nasti&Co și achiziționarea restaurantului Hermes, s-au implicat în afaceri și cei doi copii, Maria și Bogdan.

Surprizele serii SHEnspire – ediţia a 8-a au fost invitaţii speciali ai colegelor noastre: Margareta Dragu şi colecţia ei de goblenuri, copiii artişti conduşi de Marius şi Ligia Popa şi Bogdan Gheorghe, somelier Domeniile Tohani.

 

SHEnspire, ediţia a VII-a

În 18 septembrie 2013, Centrul medical Medsan Cluj Napoca a găzduit cea de a 7-a întâlnire SHEnspire. Sesiunea de business networking a fost dedicată sănătăţii şi, implicit, sectorului medical.

  • Astfel, colega noastră Adina Scaringi a vorbit despre Cord Blood Center, prima bancă de celule stem din România, şi despre acest nou domeniu medical, foarte puţin cunoscut în România, care implică procesarea de sânge placentar.
  • În continuare, dr. Carmen Diaconescu a prezentat serviciul privat de ambulanţă văzut prin prisma experienţei sale şi a afacerii pe care o conduce, Prompt URG.
  • Gazda noastră, dr. Dana Gânscă a încheiat seria prezentărilor vorbind despre importanţa comunicării în medicină şi despre Centrul Medical Medsan, pe care îl conduce.

SHEnspire, ediţia a VI-a

Proiectul nostru SHEnspire ediţia a VI-a, a avut loc joi, 22 august, la Centrul de Excelenţă în Dezvoltare de Produs.

SHEnspire se adresează femeilor antreprenor sau celor care doresc să-şi dezvolte o carieră, promovează afacerile membrelor AFA şi face posibilă stabilirea de noi parteneriate.

  • În aceasta ediţia, Renata Brumaru şi Monica Ursu au vorbit despre mediere, cea mai civilizată cale de rezolvare a conflictelor.
  • Anca Cozma, administrator Media Invest, ne-a demonstrat că o femeie de afaceri fericită îmbină planul personal cu cel professional fără nicio problemă.
  • În final, Daniela Ghişa, managerul firmei DABO & B, a dat “gust, savoare şi aromă” evenimentului, pentru că afacerea sa este una… dulce, laboratorul de cofetărie Chocodor.

SHEnspire, prima editie

In 2013 AFA lanseaza proiectul SHEnspire – un proiect dedicat femeilor antreprenor sau celor care doresc să-şi dezvolte o carieră. SHEnspire promovează afacerile membrelor AFA şi face posibilă stabilirea de noi parteneriate.

Protagonistele din prima editie au fost Pierina Vintilă şi Nora Cucu, care au povestiti despre Centrul de recuperare medicală „Kinetoteam”, Iana Litan care ne-a vorbit despre Farmaciile „Matia” si Daria Dulfu-Mihnea ne-a inspirat cu informatii despre Centrul de frumuseţe „Luna”.