Să facem din Cluj Capitala Bunului Simţ!

Am încheiat prima etapă a proiectului nostru „Clujul are atitudine”, realizat în parteneriat cu Centrul pentru Studiul Democraţiei, proiect prin care clujenii au putut evalua eficienţa şi profesionalismul instituţiilor publice.

Evaluarea a avut două componente: un vot online pe un site dedicat proiectului (www.clujulareatitudine.ro ) şi o cercetare cantitativă, făcută de operatori de interviu voluntari, coordonaţi de CSD. Eșantionul cercetării cantitative a fost format din 550 persoane, în timp ce în online s-au completat 430 de formulare. Proiectul a avut, în online, un reach de 72.000 de persoane din zona Clujului şi împrejurimi, 2.082 persoane participând efectiv la proiect prin vizite şi interacţiuni pe site sau în social media.

Rezultatele cercetării cantitative au fost făcute publice în cadrul unui cocktail ce a avut loc în această seară, la restaurantul Topaz, invitaţi la eveniment fiind reprezentanţi ai instituţiilor publice evaluate, membrele AFA, oameni de afaceri, politicieni, bloggeri şi presă.

„Cel mai important rezultat al acestui studiu nu este clasamentul instituţiilor, ci faptul că locuitorii Clujului au dovedit că au atitudine şi ştiu foarte bine ce îşi doresc, şi anume servicii publice de calitate. Proiectul nostru are un potențial ridicat de a schimba în bine calitatea serviciilor publice în Cluj-Napoca, ca urmare considerăm aceste rezultate doar o evaluare a stării de fapt, un punct 0 de plecare pentru o îmbunătăţire ulterioară a activităţii instituţiilor publice. În acelaşi timp, toată atitudine civică  constructivă ce s-a coagulat  în jurul proiectului nostru dorim să o canalizăm într-un crez comun, să o folosim în transformarea Clujului în Capitala Bunului Simţ. Sperăm ca toate forţele sociale, economice şi politice ale oraşului să îmbrăţişeze crezul nostru şi împreună să facem din Cluj un exemplu de bun simţ la nivel naţional”, a declarat Mihaela Rus, preşedinta AFA Cluj.

Rezultatele studiului se pot descărca prin click de aici.

Dorim ca rezultatele cercetării cantitative să fie utilizate constructiv la nivelul fiecărei instituţii şi să nu fie valorificate distructiv sau ca instrument politic.

2018-10-30T14:01:21+00:00 May 24th, 2012|