ShoeBox, un proiect care exersează generozitatea

Proiectul ShoeBox a crescut din dorinţa unei familii de a-l învăţa pe copilul lor ce înseamnă să fii generos, să ştii să împarţi cu alţii, mai saraci, ceea ce ai. Din 2007 până în 2013, proiectul a ajuns la 30.669 de cutii, dăruite de români aflaţi în 8 ţări, din 66 de oraşe diferite, iar pachetele au ajuns în unul dintre cele 107 centre de colectare.shoe 1 (600 x 401)

Proiectul ShoeBox încearcă să facă lumea un loc mai frumos, mai generos, să pună un zâmbet pe chipurile a zeci de mii de copii sărmani. ShoeBox este despre oameni care ajută alţi oameni, despre altruism şi compasiune. Însă nu doar că îi vom ajuta pe cei din jur, dar ne vom gândi mai puţin la ceea ce ne dorim şi vom învăţa să preţuim ceea ce avem. Să ne gândim că fiecare cutie cu cadouri schimbă realitatea unui copil în prag de sărbători.

Care sunt paşii de urmat?

shoe 4 (600 x 337)Mai întâi, aveţi nevoie de o cutie goală de pantofi, care trebuie neapărat să aibă şi capac. Cutia şi capacul le veţi îmbrăca în hârtie de împachetat drăguţă, pentru ca cei care le vor primi să simtă că v-aţi gândit cu drag la ei.

Luaţi-vă timp pentru sortat lucrurile pe care le veţi dărui. Poate va fi nevoie şi de bani, în eventualitatea în care cele sortate nu sunt potrivite sau nu sunt de ajuns.

 

Puteţi pune în pachete: dulciuri care nu sunt perisabile, rechizite, jucării, produse de igienă personală, articole de îmbrăcăminte, orice alt cadou de care un copil s-ar bucura. Aveţi grijă să nu fie nimic periculos sau interzis.

Nu puneţi în cutii lucruri care nu v-ar face plăcere nici vouă să le primiţi.

shoe 3 (600 x 401)Neapărat să adăugaţi o felicitare de Crăciun pe care să scrieţi câteva rânduri pentru copilul care va primi cutia, puteţi nota chiar şi datele de contact dacă doriţi să pastraţi legătura şi pe viitor.

Este foarte important să vă limitaţi la dimensiunea unei cutii de pantofi, să nu lipiţi capacele pe cutii, acestea vor fi lipite la momentul predării, cand vor fi ataşate şi etichetele speciale cu vârsta şi sexul copilului pentru care a fost pregătită cutia.

shoe5 (600 x 450)

Alegeţi dumneavoastră care este centrul de preluare a cutiilor cel mai apropiat la care veţi preda cadoul, de acolo vor fi duse mai departe celor aflaţi în nevoie.

Termenul limita de predare a cutiilor este 15 decembrie 2014.

Mai multe informatii găsiţi aici.

2018-10-10T11:46:58+00:00 December 2nd, 2014|