Sprijin din partea AFA Cluj pentru refugiații găzduiți la Cluj

„A fost emoție, deznădejde, au fost lacrimi, zâmbete, îmbrățișări, încurajări, empatie, disperare, căldură sufletească. Este mixt de sentimente pe care refugiații îl simt în fiecare clipă. Am văzut și simțit cum arată lipsa speranței că va mai fi vreodată cum a fost, iar asta e dureros. Mă bucur tare pentru ce s-a întâmplat azi. Deși la început erau ușor stânjeniți, la plecare ne-am îmbrățișat și ne-am luat rămas bun cu un mare zâmbet. Poate și cu promisiunea unei revederi”. Spune Mihaela Rus, președinte AFA Cluj la întoarcerea acasă. Așa se traduce emoția unor femei care au plecat din calea războiului doar cu veșmintele de pe ele și cu copiii în brațe sau de mână.

Gestul doamnelor de la AFA, dar și al celorlați, care au venit în sprijinul refugiaților din Gilău cu alimente, cu tablete pentru copiii care sunt la școală sau cu diverse articole de strictă necesitate, acoperă nevoile acestora doar pentru o perioadă de timp. Oamenii aceștia: femeile, mamele, bunicile și copiii lor, dincolo de sprijinul material pe care oameni de omenie din Cluj, au nevoie și de susținere morală, de căldură sufletească, pe care tot oameni de omenie de aici sau din altă parte sunt în măsură să le ofere.

“Grijă, înțelegere si o picătură de ajutor într-un ocean de nevoi. Ce echipă frumoasă avem! Mutăm munții împreuna!”, mai spune Mihaela Rus.

Exercițiu de empatie

Este greu de imaginat pentru cineva care n-a trăit niciodată o dramă, cum ar fi să rămâi fără nimic. Să trebuiască să fugi de acasă doar cu ce ai pe tine, într-o țară despre care nu știi neapărat mare lucru și să nu cunoști limba țării respective. Cum este să depinzi de „mila” cuiva (chiar dacă mila aceea înseamnă și dragoste de aproapele) și să nu știi dacă bărbatul tău fratele tău, copilul tău mai rămân în viață în urma războiului? Este greu să nu știi dacă te vei mai putea întoarce vreodată în țara ta.

Încă este nevoie de ajutor și de empatie pentru refugiații de la Gilău.

Sursa: Ziarul Făclia

 

Despre AFA Cluj

Suntem o comunitate puternică, profesionistă, justă, unită și orientată spre performanță. Puterea și valoarea Asociației se bazează pe calitatea umană și profesională a membrelor echipei. Suntem motivate de impactul pozitiv al proiectelor desfășurate și pe energia/ forța partenerilor care ne sunt alături.
Încurajăm și susținem performanța în antreprenoriat prin programe de mentorat și business networking. Creăm proiecte care oferă un mediu favorabil femeilor cu inițiativă. Recunoaștem excelența și succesele feminine în afaceri și în comunitate. Inițiem evenimente care devin factor catalizator și de coeziune a energiei și resurselor destinate dezvoltării comunității locale. Ne preocupă dezvoltarea personală a tinerilor și dorim să le oferim sprijin în găsirea resurselor și modelelor demne de urmat.

“Îmi doresc ca valorile pe care le promovăm în cadrul AFA – excelența, seriozitatea, onestitatea, respectul, integritatea și spiritul civic – să fie respectate și în mediul de afaceri, în societate, pentru ca împreună să construim comunități mai puternice“, spune Mihaela Rus, președinte fondator Asociația Femeilor de Afaceri Cluj

2022-04-07T07:30:44+00:00 March 24th, 2022|