Ştiri şi evenimente

Invitați de la Amazon, Financial Times, MIT, Allianz Ventures, NVIDIA și SAP completează lista de speakeri pentru cea de-a 4-a ediție Techsylvania

În calitate de partener Techsylvania ne bucurăm să vă aducem vești proaspete cu 10 zile înainte de eveniment:

Cea de-a 4-a ediție Techsylvania, unul dintre cele mai influente evenimente de tehnologie din Estul Europei, se apropie cu pași repezi. Evenimentul va avea loc la Casa de Cultură a Studenților, în Cluj-Napoca, între 17-20 iunie, unde sunt așteptați peste 1500 de participanți. Acesta este format dintr-o conferință unde vor veni speakeri de la companii de prestigiu la nivel global, un maraton de programare de 24 de ore (hackathon) și Startup Avalanche, o competiție pentru companii aflate la început de drum.

De-a lungul celor trei ediții, Techsylvania a devenit punctul de convergență pentru pasionații de IT și antreprenorii ecosistemului local, oferindu-le acestora diverse oportunități prin care să se facă remarcați, precum Startup Avalanche, o competiție pentru companii aflate în primii ani și Startup Showcase, o campanie prin care startup-urile au fost invitate să își expună produsele pe parcursul întregului eveniment.

Anul acesta, Techsylvania pregătește o surpriză și tinerilor sub 18 ani pasionați de tehnologie și antreprenoriat. Aceștia vor putea obține un bilet gratuit la eveniment, dacă trimit un e-mail la contact@techsylvania.co sau un mesaj pe pagina de Facebook a evenimentului, prin care își exprimă dorința de a participa la conferință sau hackathon.

Ca la fiecare ediție, și în acest an sunt așteptați speakeri de prestigiu de la companii de top precum NVIDIA, SAP, Allianz Ventures, Financial Times, Amazon, Wunderlist, McKinsey, 500 Startups, SamsungNEXT ș.a. Alături de investitori și experți tehnici, va urca pe scena Techsylvania și Newton Howard, profesor de Computational Neuroscience și Neurosurgery de la Universitatea Oxford, director la MIT Mind Project și la MIT Syntethic Intelligence Labs, dar și Tariq Krim, fondator și CEO al Jolicloud, care a fost numit și „Young Global Leader” de către World Economic Forum.

Pentru pasionații de IT, surprizele nu se opresc aici. La hackathon, alături de dispozitivele deja prezente pe site, mai sunt și Amazon Echo, Jetson TX2 Module de la NVIDIA, Electric Imp și Arduino. În continuare, pe lângă șansa de a fi îndrumați de către experți din companii de top, participanții vor putea intra în posesia unor premii importante, dar vor avea și oportunități prin care să-și ducă proiectul mai departe. Printre acestea se numără: interviu și program pre-seed la Young Leaders Club, sesiuni de mentorat și acces la evenimentele organizate de către Risky Business, un interviu cu Google Launchpad Start în Varșovia, Firebase credit de la Google în valoare de $588, Powerbanks pentru toți membrii primelor trei echipe câștigătoare din partea NTT Data, bilete gratis la Startup Instanbul și multe alte dispozitive.

Ultimele biletele pentru conferință pot fi achiziționate la prețul de €99 Builder sau €199 VIP, iar biletele de la hackathon pot fi achiziționate începând de la €19 de pe website-ul www.techsylvania.co.

Această ediție nu ar fi putut avea loc fără sprijinul partenerilor marcanți, care prin efortul și implicarea lor ajută creșterea ecosistemului local:

Banca Transilvania, banca antreprenorului român este partenerul principal al acestei ediții Techsylvania.

NTT Data România, una dintre cele mai implicate companii în ecosistemul local sunt Innovation Partners la ediția 2017 a Techsylvania, iar AROBS Transilvania, sunt Prize Partners pentru  Startup Avalanche.

Accenture, partener oficial al Hackathon-ului din această ediție.

Lista partenerilor continuă și cu alte companii inovatoare, care vor fi prezente la eveniment: Telenav, Yopeso, Bosch, Halcyon Mobile, Macadamian, Continental, Crossover, Novis Plaza, Emerson, Betfair Romania Development (part of Paddy Power Betfair Group), TP-Link,  Yardi, SDL, Bitdefender,  EIT Digital, Microsoft, Laurentiu, Laurentiu and Associates, Pentalog, Always Stay Creative, Modus Create, Transferwise, Vodafone, Pitech+Plus și RodeApps.

Despre Techsylvania

Techsylvania este un eveniment destinat tuturor pasionaților din lumea IT, tehnologiei și a business-ului, creat în urmă cu patru ani de către Oana Petruș și Vlad Ciurca. Scopul acestui eveniment este de a deveni un liant între comunitățile locale și cele mai noi tehnologii și tendințe, dar și de a crea oportunități de networking cu cei mai influenți oameni din industria IT.  Numărul participanților la eveniment se mărește anual, la ultima ediție fiind prezenți peste 1,300 de participanți, dovedind astfel că este unul dintre cele mai importante evenimente de tehnologie din România și din Europa de Est.

De-a lungul celor trei ediții au pășit pe scenă peste 100 speakeri de top, internaționali și locali, fondatori și investitori. Dintre aceștia, 35 au fondat companii care împreună valorează mai mult de $4.36 mld., iar suma fondurilor tuturor investitorilor participanți depășește $6.34 mld.

AFA partener de comunicare Techsylvania, ediția a patra, 2017

Ca în fiecare an, încă de la prima ediție Techsylvania, AFA este partener de comunicare al evenimentului. Anul acesta, cea de a patra ediție, vine cu câteva surprize notabile. Iată-le:

În această vară, Cluj-Napoca este din nou centrul de întâlnire ai liderilor globali din industria IT. Motivul este Techsylvania, unul dintre cele mai influente evenimente de tehnologie și inovație în industria IT din Europa de Est, care va avea loc în perioada 17-20 iunie, la Casa de Cultură a Studenților din Cluj Napoca.

Cu trei ediții deja la activ, Techsylvania este recunoscut prin prestigiul speakerilor invitați. Primele evenimente au găzduit pe scenă co-fondatori, manageri și oameni-cheie din companii precum Google, Ubuntu, Facebook, Twitter, PayPal, NASA, Coca-Cola, SoundCloud sau Spotify, dar și investitori și fondatori de startup-uri.

Cea de-a patra ediție Techsylvania aduce în prim-plan nume precum: Ralph Simon, inventatorul tonului de apel pentru telefonul mobil și CEO al Mobilium, Alexis Bonte, Executive in Residence la Atomico, una dintre cele mai mari fonduri de investiții din Europa; Krating Poonpol, partener la 500 Startups, omul de business al anului în Thailanda sau Martin Wezowski, Chief Designer la centrul de inovare SAP. Lista continuă cu  inovatori și vizionari din sfera IT-ului și a afacerilor pe plan internațional.

Evenimentul va dura patru zile, dintre care primele două sunt dedicate unui maraton de programare (hackathon), unde specialiștii în IT se reunesc pentru a testa limitele unor tehnologii inteligente. Participanții vor avea ocazia de a folosi propriile gadget-uri pentru proiecte precum drone, VR, ceasuri inteligente și multe altele. Cel mai bun proiect va fi premiat cu produse high-tech.

În a treia zi a evenimentului, în paralel cu conferința va avea loc și Startup Avalanche, competiția internațională de startupuri organizată în parteneriat cu Risky Business. Companiile vor avea șansa să își prezinte proiectul în câteva minute, în fața investitorilor. Premiul pentru cel mai bun startup  va fi o excursie în Silicon Valley, unde câștigătorii vor avea întâlniri gata stabilite cu investitorii și antreprenorii potriviți pentru afacerea lor care să îi ajute să identifice oportunitățile de dezvoltare a companiei.

Mai multe informații despre invitați, gadget-urile disponibile la eveniment, competiția Startup Avalanche, dar și detalii despre biletele la preț special pentru eveniment pot fi găsite aici: http://www.techsylvania.co.

Techsylvania este sprijinit de către companiile care își doresc să dezvolte comunitatea pasionată de tehnologie a regiunii Europei de Est și care contribuie activ la creșterea comunității de IT pe plan local dar și internațional.

Principalul partener al evenimentului din acest an este Banca Transilvania, banca antreprenorilor români, implicată activ în susținerea startup-urilor locale.

Lista susținătorilor inovației și tehnologiei prezente în cadrul Techsylvania continuă cu: Telenav, Accenture, Yopeso, Halcyon Mobile, Macadamian, Contintental, Crossover, Betfair Romania Development (parte din Paddy Power Betfair Group), SDL, Bitdefender,  EIT Digital, Microsoft, Laurentiu, Laurentiu si Asociatii, și Transferwise.

Despre Techsylvania

Techsylvania este un eveniment destinat tuturor pasionaților din lumea IT, tehnologiei și a business-ului, creat în urmă cu patru ani de către Oana Petruș și Vlad Ciurca. Scopul acestui demers este de a deveni un liant între comunitățile locale și cele mai noi tehnologii și tendințe, dar și de a crea circumstanțele potrivite de networking cu cei mai influenți oameni din industria IT.  Numărul participanților la eveniment se dublează anual, la ultima ediție fiind prezenți peste 1,300 de pasionați, dovedind astfel că este unul dintre cele mai importante evenimente de tehnologie din România și din Europa de Est.

AFA Cluj lansează a doua ediție a Olimpiadei de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni – CuGeT

Cluj-Napoca, 6 octombrie 2016. Asociația Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj, împreună cu Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca și Inspectoratul Școlar Județean Cluj, lansează cea de-a doua ediție a proiectului Olimpiada de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni – CuGeT.

lansare CuGeT editia a II-a

Proiectul a demarat în octombrie 2015, iar prima ediție a însemnat peste 7.500 de participanți, 22 de licee partenere și o finală televizată.

Desfășurată în perioada octombrie – decembrie 2016, ediția a II-a se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 14 și 25 de ani. Aceștia vor fi împărțiți pe trei categorii de vârstă și vor concura prin completarea contra-cronometru a unor teste grilă, iar în finală se vor întrece în fața publicului, în cadrul unui spectacol televizat, având șansa de a câștiga premii în valoare totală de 15.000 de lei. Pentru fiecare categorie de vârstă, câștigătorul premiului I va merge acasă cu 2.500 de lei, ocupantul locului doi cu 1.500 de lei și cel de pe locul trei cu 1.000 de lei.

MIhaela Rus, președinte AFA
„Popularitatea de care s-a bucurat prima ediție ne-a încurajat ca la doar cinci luni de la finală, să le oferim din nou șansa tinerilor clujeni să-și testeze cunoștințele de cultură generală. Am fost impresionați de entuziasmul și perseverența participanților și suntem nerăbdători să vedem cum s-au pregătit pentru această ediție”, a declarat Mihaela Rus, Președintele Asociației Femeilor de Afaceri Cluj.

Printre cele 25 de licee clujene care s-au înscris deja în competiție se numără Colegiul Național „Emil Racoviță”, Liceul Teoretic „Avram Iancu” și Liceul de Arte Vizuale „Romulus Ladea”. Tinerii de 18-25 de ani se pot înscrie pe site-ul www.cuget.afacj.ro, până la data de 26 octombrie.

Lansare Olimpiada CuGeT
„Inspectoratul Școlar Județean Cluj s-a alăturat acestui proiect educațional de creștere și legitimare a culturii generale individuale, fiindcă este esențial ca elevii clujeni să aibă oportunitatea de a-și testa cunoștințele în astfel de competiții, pe lângă olimpiadele clasice cu subiecte individuale. Proiectul CuGeT contribuie substanțial la dezvoltarea gândirii tinerilor clujeni a competențelor cheie și susține eforturile noastre de a oferi un act educațional de calitate”, a adăugat Valentin Cuibus, Inspectorul Școlar General al județului Cluj.

Concursul începe cu etapa pe clasă, în 26 octombrie. Elevii care răspund corect la minim 20 dintre cele 25 de întrebări se califică direct în semifinală (19 noiembrie). În paralel, tinerii de 18-25 de ani vor susține prima proba în data de 29 octombrie. Primii 15 din cele trei grupe de vârstă se vor întâlni în marea finală, desfășurată în data de 26 noiembrie, sub forma unui show televizat, prin sprijinul co-organizatorului, TVR Cluj.

Cea de-a doua ediție CuGeT beneficiază de o finanțare de 25.000 de lei de la bugetul local, în urma competiției de proiecte desfășurată de municipalitate în luna aprilie. „Proiectul CuGeT are rezultate vizibile și de lungă durată în comunitatea locală și are toate șansele să devină în timp un adevărat brand de Cluj. Vom continua să sprijinim astfel de inițiative venite din partea mediului de business, care încurajează și susțin interesul tinerilor pentru cultură”, a declarat Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca.

Proiectul este susținut și de mediul de afaceri. La fel cu prima ediție, EXIMTUR este partenerul principal. „Suntem prima companie care a decis să susțină financiar proiectul și ne bucurăm mult că avem șansa de a colabora în continuare. Ediția I ne-a arătat ce tineri frumoși și inteligenți avem, ce mare e dorința lor de dezvoltare și ne-a dat speranța că ei vor forma o nouă generație de antreprenori și angajați profesioniști și bine pregătiți”, a declarat Lucia Morariu, directorul general al EXIMTUR.

Olimpiada de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni – CuGeT este organizată de Asociația Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj.

Partener principal: EXIMTUR.

Desfășurat cu sprijinul Wörwag Pharma.

Parteneri oficiali: Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, Inspectoratul Școlar Județean Cluj și Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”.

Co-producător: TVR Cluj. Parteneri media: Transilvania Reporter, Sinteza, Zile și Nopți, Napoca FM, Radio Impuls, Bună Ziua Cluj, Cluj Life, Ziua de Cluj, InfoTrafic, Transilvania Today, Cluj Today, AdMirror, Ziarul Făclia, Monitorul de Cluj, Radio Cluj.
Asociația Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj este o asociaţie non-guvernamentală, apolitică şi non-profit, înființată în 2004, la inițiativa Mihaelei Rus, directorul general al Vitrina Advertising. Asociația este formată din femei cu afaceri proprii, funcții de conducere în diverse companii ori care activează în profesii liberale. Printre proiectele desfășurate de AFA se numără „Clujul are atitudine”, „Gala Excelenței la Feminin”, „Ore în Dar”, „Mini-biblioteci pentru sănătate”, „Un oraș pentru o grădină”, conferințele SHEnspire.
Mai multe informații despre CuGeT: www.cuget.afacj.ro
Mai multe informații despre AFA Cluj:  www.afacj.ro , www.facebook.com/afacluj

SHEnspire, 22 iunie 2016

Atunci când vorbeşti despre un business, vorbeşti implicit şi despre un om care şi-a pus, dincolo de resursele financiare, sufletul la bătaie, o bucăţică din viaţa, experienţa şi cunoştinţele sale.

Ediţia a XII-a din şirul conferinţelor SHEnspire, desfăşurată miercuri, 22 iunie la Bistro Bonjour, a fost dedicată importanţei pe care o acordăm sănătăţii şi grijii faţă de noi înşine, iar cele trei doamne care ne-au inspirat prin modelul de business pe care îl conduc şi prin exemplul personal au fost Pierina Vintilă, Nora Cucu şi Norina Alinta Gâvan.

SHEnspire, ediția a XII-a
Dacă acum patru ani, când se aflau la început de drum în business-ul lor, deschideau şirul conferinţelor SHEnspire, Pierina Vintilă şi Nora Cucu au venit de această dată să confirme reuşita realizării unuia dintre cele mai moderne centre de recuperare medicală ale Clujului, Kinetoteam, şi a profesionalismul echipei formate din medici specializaţi în balneofizioterapie şi recuperare medicală, reumatologie, medicină internă şi ecografie şi medicina muncii.

SHEnspire-Nora_Pierina (600 x 600)

În cadrul centrului, fiecare pacient beneficiază de un program de tratament individualizat, în funcţie de patologie, centrul fiind dotat cu aparate de ultimă generaţie, cu posibilităţi multiple de tratament unic sau combinat.

Pierina Vintilă

Cum denumirea centrului Kinetoteam vine din grecescul „kinetos”, care înseamnă “mişcare”, oamenii frumoşi de la Kinetoteam încearcă să le redea pacienţilor care le trec pragul, dincolo de problemele medicale pe care le au, dragul de mişcare, respectiv bucuria libertăţii de mişcare.

Nora Cucu
Un discurs extrem de motivant a avut dr. Norina Alinta Gâvan, preşedintele Asociaţiei de Podiatrie.

Postare_Norina3 (600 x 600)

A vorbit despre grija faţă de sănătatea picioarelor şi importanţa podiatriei ca ramură medicală, care ar trebui să primească o atenţie binemeritată, respectiv o reglementare la nivel guvernamental.

Norina Gâvan

Presărată cu diverse curiozităţi medicale referitoare la sănătatea picioarelor, discursul a prezentat un punct de vedere tranşant în ceea ce priveşte efectele neglijenţei podiatrice.

Norina Gâvan
Aşadar, am avut parte de trei abordări diferite, în stiluri diferite, dar care au încântat prin mesajul transmis şi prin modul de expunere caracteristic al fiecărei personalităţi în parte.

SHEnspire, ediția a XII-a
Proiectul SHEnspire este un eveniment de business networking, desfăşurat într-un cadru prietenos, care se adresează antreprenoarelor sau femeilor care doresc să-şi dezvolte o carieră. SHEnspire urmăreşte promovarea afacerilor doamnelor din AFA, precum şi stabilirea de noi parteneriate.

Sophia Loren vine pentru prima dată în România, la TIFF 2016, cu sprijinul AFA Cluj

Actrița Sophia Loren vine pentru prima dată în România, ca invitat special al Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), unde va primi Premiul pentru întreaga carieră.

Sophia Loren

Sophia Loren

Preluăm în continuare știrea de pe Mediafax.ro:

Legendă a cinematografiei mondiale, divă inconfundabilă a marelui ecran şi una dintre cele mai intens celebrate frumuseţi din lume, Sophia Loren vine pentru prima dată în România, ca invitat special al Festivalului Internaţional de Film Transilvania, a anunţat site-ul festivalului.

Sex simbol al anilor ’50 – ’70, cu o popularitate internaţională neegalată de nicio altă actriţă italiană, Sophia Loren va primi Premiul pentru întreaga carieră la gala de închidere a celei de-a 15-a ediţii, pe 4 iunie, la Teatrul Naţional din Cluj-Napoca.

De asemenea, pe 3 iunie, de la 18.30, la Casa de Cultură a Studenţilor, actriţa va lua parte la o proiecţie specială în onoarea ei.

Participarea Sophiei Loren la festival este posibilă datorită colaborării dintre TIFF şi Asociaţia Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj, co-organizator al evenimentului.

Preşedinta Asociaţiei Femeilor de Afaceri Cluj, Mihaela Rus, a declarat: „Suntem onorate să susţinem prezenţa la Cluj a uneia dintre cele mai talentate, puternice şi apreciate femei din lumea filmului”.

„Este una dintre întâlnirile pe care mi le-am dorit de foarte mulţi ani la TIFF şi mă bucur că se întâmplă, în sfârşit. Sophia Loren este idolul multor generaţii, o prezenţă tonică şi şarmantă, cu o popularitate enormă în orice colţ al lumii. E o onoare s-o avem la TIFF şi o bucurie, sper, pentru clujeni să o întâlnească, la prima ei venire în România. Ea se alătură unui şir de personalităţi puternice care au fost celebrate în cei 15 ani de TIFF, de la Claudia Cardinale, Annie Girardot, Vanessa Redgrave, la Catherine Deneuve şi Geraldine Chaplin”, a declarat şi preşedintele TIFF, Tudor Giurgiu.

La 81 de ani, Sophia Loren admite că se simte flatată de statutul de sex simbol şi că l-a acceptat toată viaţa ca pe imens compliment.

La începutul anului, diva italiană a susţinut un turneu în SUA, întâlnindu-se cu publicul în cadrul unui eveniment special numit „An Evening with Sophia Loren”. Actriţa şi-a rememorat viaţa şi cariera fabuloasă, pornind de la anii copilăriei în Napoli – Sofia Villani Scicolone s-a născut pe 20 septembrie 1934 –, trecând prin anii de după război, când era remarcată în concursuri de frumuseţe la doar 14 ani, primele roluri în filmele lui Vittorio de Sica, regizorul care a descoperit-o, Hollywood-ul, întâlnirile ei cu mari actori ai vremii, premiile, iubirile, familia. Toate se regăsesc şi în volumul de memorii publicat în 2014 – „Yesterday, Today, Tomorrow: My Life”.

În cele şase decenii de cinema, Sophia Loren a jucat în aproape 100 de filme, lucrând îndeaproape cu marii regizori ai vremii, de la Vittorio de Sica, George Cukor, Charlie Chaplin, Mario Monicelli şi Ettore Scola la Robert Altman.

Şi-a început cariera de actriţă în 1950, la vârsta de 15 ani, iar primul său rol important a fost în „L’Oro di Napoli” (1954), al lui De Sica. „Peccato che sia una canaglia/ Too Bad She’s Bad” (1954) a fost primul film alături de Marcello Mastroianni, actorul care avea să-i devină un colaborator constant pe marele ecran. Printre ele, „Matrimonio all’italiana” (1964), pentru care a fost nominalizată la Oscar, comedia „La moglie del prete” (1970) şi „Ieri, oggi, domani/ Yesterday, Today, Tommorow”, cu o scenă de striptease care a intrat în istorie.

Sophia Loren i-a avut ca parteneri de platou pe Cary Grant, Peter Sellers, Clark Gable, Frank Sinatra, Gregory Peck, Jack Lemmon, Paul Newman, Marlon Brando.

Momentul care a propulsat-o printre marile staruri de cinema ale lumii a fost anul 1958, când a semnat un contract cu studioul Paramount, la Hollywood. În 1961, rolul dramatic al mamei din „La Ciociara” (1961), în regia lui Vittorio de Sica, i-a adus 22 de premii internaţionale, inclusiv unul de interpretare la Cannes şi un Oscar, devenind prima actriţă premiată cu statueta pentru un film străin şi prima actriţă italiană distinsă cu acest trofeu.

La apogeul carierei sale, a fost plătită cu un milion de dolari ca să joace în „The Fall of the Roman Empire” (1964). Ultima peliculă din lunga colaborare cu Vittorio de Sica a fost „Il viaggio” (1974), în care a jucat alături de Richard Burton.

Cea mai recentă apariţie a sa este într-un scurtmetraj, „Voce umana” (2014), regizat de unul dintre cei doi fii ai săi, Edoardo Ponti.

Sophia Loren a fost recompensată de-a lungul carierei şi cu patru trofee Globul de Aur pentru World Film Favorite – Female, prestigiosul Cecil B. DeMille Award, un Premiu BAFTA şi deţine recordul de a fi distinsă cu şase Premii David di Donatello pentru cea mai bună actriţă. În 1991, a fost onorată de Academia Americană de Film pentru întreaga carieră, fiind declarată o „comoară a cinematografiei mondiale”, iar în 1999 a fost recunoscută de către American Film Institute drept una dintre marile legende ale epocii de aur de la Hollywood. Mick Jagger şi Keith Richards i-au dedicat o melodie – „Pass the Wine (Sophia Loren)”.

Un elev de la „Șincai”, unul de la „Coșbuc” și un student la Economice sunt învingătorii Olimpiadei CuGeT, proiectul AFA Cluj

•    Prima ediție a Olimpiadei de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni – CuGeT, proiect în premieră inițiat de AFA Cluj, s-a desfășurat în perioada noiembrie 2015 – aprilie 2016
•    Peste 7.200 de tineri clujeni au fost implicați în competiția dotată cu premii în bani în valoare totală de 40.000 de lei

Prima ediție a Olimpiadei de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni – CuGeT

Prima ediție a Olimpiadei de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni – CuGeT

Luni, 4 aprilie 2016, Cluj-Napoca. Prima ediție a Olimpiadei de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni – CuGeT s-a încheiat la sfârșitul săptămânii trecute, odată cu desfășurarea finalei și aflarea câștigătorilor. Au plecat acasă cu câte 5.000 de lei Mihai Tătaru, elev al Colegiului Național „George Coșbuc” (la categoria claselor a IX-a și a X-a), Flaviu Bucur, elev la Liceul Teoretic „Gheorghe Șincai” (la categoria claselor a XI-a și a XII-a) și Gabriel Uifălean, masterand al Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” (la categoria tinerilor de 18-25 de ani). Olimpiada CuGeT este un proiect în premieră inițiat de Asociația Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj și Vitrina Advertising, împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Cluj și Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, și care urmărește să motiveze tinerii să-și dezvolte cunoștințele de cultură generală.

Mihai Tătaru, elev al Colegiului Național „George Coșbuc”  câștigătorla categoria claselor a IX-a și a X-a

Mihai Tătaru, elev al Colegiului Național „George Coșbuc” câștigător la categoria claselor a IX-a și a X-a

Flaviu Bucur, elev la Liceul Teoretic „Gheorghe Șincai”  câștigător la categoria claselor a XI-a și a XII-a

Flaviu Bucur, elev la Liceul Teoretic „Gheorghe Șincai” câștigător la categoria claselor a XI-a și a XII-a

Gabriel Uifălean, masterand al Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” câștigător la categoria tinerilor de 18-25 de ani

Gabriel Uifălean, masterand al Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” câștigător la categoria tinerilor de 18-25 de ani

Finala, desfășurată în Aula FSEGA, i-a provocat pe cei 52 de concurenți să găsească răspunsuri la întrebări de cultură generală din domenii diverse, contracronometru, și i-a ținut cu sufletul la gură pe cei peste 400 de susținători prezenți în sală. Departajarea nu a fost ușoară, toate grupele având nevoie de probe suplimentare de baraj pentru a-și putea alege câștigătorii. AFA (600 x 400)
„Am dezvoltat acest proiect din dorința de a încuraja tinerii să-și consolideze cunoștințele de cultură generală și urmărind să-i răsplătim pe cei mai bine pregătiți dintre ei. A fost o primă ediție antrenantă și ne-am bucurat să vedem un interes atât de ridicat din partea tinerilor clujeni. Toți finaliștii ne-au dovedit că efortul și implicarea noastră au meritat și ne-au dat încredere că următoarea ediție este binevenită. Le mulțumim tuturor partenerilor noștri, fără de care acest proiect nu ar fi fost posibil”, a declarat Mihaela Rus, președintele Asociației Femeilor de Afaceri Cluj și inițiatoarea Olimpiadei CuGeT.
Finala s-a desfășurat sub forma unui spectacol televizat, moderat de jurnaliștii TVR Cluj Irina Gașpar și Ovidiu Damian. Atmosfera a fost întreținută de momentele muzicale oferite de Radu Fărcane și Iasmina Florea (The Beat) și de toboșarii de la Glasul Tobelor din Transilvania, coordonați de Marius Popa. Înregistrarea finalei va fi difuzată de TVR Cluj, co-producător al evenimentului.
La fiecare categorie de vârstă au fost aleși trei câștigători: cei de pe locul I au plecat acasă cu câte 5.000 de lei, câștigătorii locului II au primit câte 3.500 de lei, iar cei de pe locul III – câte 2.000 de lei. Toți finaliștii au primit câte un premiu în valoare de 150 de lei. Fondul de premiere a fost asigurat integral de AFA Cluj, cu sprijinul mediului privat. De asemenea, partenerii competiției le-au oferit finaliștilor cursuri gratuite în cadrul Școlii de turism EXIMTUR și oportunități de traininguri și internship-uri în cadrul companiilor găzduite de Liberty Technology Park Cluj.

Finaliștii Olimpiadei de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni 2015-2016

Finaliștii Olimpiadei de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni – CuGeT, 2015-2016

Proiectul CuGeT, lansat în luna noiembrie 2015, a implicat 22 de licee din munincipiu și aproximativ 300 de studenți și tineri clujeni. La prima etapă, „pe clasă” au participat mai bine de 7.200 elevi, dintre care 1.400 s-au calificat mai departe. Cei care au trecut cu brio și de proba „pe școală” (aproximativ 700) s-au întrecut în luna februarie pentru un loc în finală. În paralel,  tinerii înscriși în competiție prin intermediul site-ului competiției au participat și ei la departajări succesive, iar 17 dintre aceștia au concurat în finală pentru mariile premii.
Olimpiada de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni – CuGeT este organizată de Asociația Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj. Co-organizator: Vitrina Advertising. Parteneri oficiali: Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca. Partener principal: Eximtur. Desfășurat cu sprijinul Liberty Technology Park Cluj. Parteneri: Consiliul Județean al Elevilor, Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (FSPAC) și Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”. Co-producător: TVR Cluj. Parteneri media: Kiss FM, Actual de Cluj, Bună ziua Cluj, Cât Costă Clujul, Clujul Cultural, Cluj Life, Cluj Today, eClujeanul, I Love Cluj, Monitorul de Cluj, Transilvania Reporter, Ziua de Cluj.
Asociația Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj este o asociaţie non-guvernamentală, apolitică şi non-profit, înființată în 2004, la inițiativa Mihaelei Rus, directorul general al Vitrina Advertising. Asociația este formată din femei cu afaceri proprii, funcții de conducere în diverse companii ori care activează în profesii liberale. Printre proiectele desfășurate de AFA se numără „Clujul are atitudine”, „Gala Excelenței la Feminin”, „Ore în Dar”, „Mini-biblioteci pentru sănătate”, „Un oraș pentru o grădină”, conferințele SHEnspire.
Mai multe informații despre CuGeT aici.
Mai multe informații despre AFA Cluj pe site  și pe pagina de Facebook.

 

Rezultate foarte bune la semifinalele Olimpiadei CuGeT: AFA Cluj anunță probe de baraj pentru finală

  • Finala competiției se va desfășura în luna aprilie, sub forma unui concurs televizat
  • Dintre licee, „Avram Iancu”, Emil Racoviță” și „Gheorghe Șincai” au cei mai mulți finaliști

Aproape 600 de tineri clujeni au participat sâmbătă la semifinalele Olimpiadei de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni – CuGeT, proiect în premieră inițiat de Asociația Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj și Vitrina Advertising, împreună cu Inspectoratul Școlar Județean și Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca. 35 dintre aceștia s-au calificat pentru finala din luna aprilie, iar alți 17 vor participa în luna martie la o probă de baraj. Aflată la prima ediție, Olimpiada CuGeT aduce premii consistente în bani: câștigătorii vor primi câte 5.000 de lei (locul 1 pentru fiecare categorie de vârstă), 3.500 de lei (locul 2) și 2.000 de lei (locul 3). De asemenea, accederea în ultima etapă a olimpiadei aduce premii de 150 de lei pentru fiecare finalist. Fondul de premiere de 40.000 de lei este asigurat integral de AFA Cluj, cu sprijinul mediului privat.

semifinalele CuGeT - foto Cristina Pop (6) (600 x 398)

„Entuziasmul tinerilor veniți să-și testeze nivelul cunoștințelor de cultură generală a fost copleșitor. Atenți la fiecare întrebare, verificând cu febrilitate răspunsurile corecte afișate la ieșire și sperând să se califice în finală, ne-au transmis că Olimpiada CuGeT este un proiect foarte bine-venit. Prin campanii precum Olimpiada CuGeT, AFA Cluj  urmărește să contribuie la dezvoltarea comunității locale și să le transmită viitorilor oameni de carieră că educația, cunoașterea și respectarea valorilor sunt esențiale”, a declarat Mihaela Rus, președintele Asociației Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj.

semifinalele CuGeT - foto Cristina Pop (4) (600 x 398)

Animația a fost mare sâmbătă după-masă pe holurile Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”. Veniți singuri, cu colegii sau chiar cu susținători din afara competiției, semifinaliștii CuGeT, majoritatea elevi de liceu, și-au ocupat locurile în sălile încăpătoare ale facultății unde unii vor să se reîntoarcă în postura de studenți. Împărțiți în trei grupe de vârstă (clasele IX-X, clasele XI-XII și tineri de 18-25 de ani), au avut de răspuns la întrebări precum: „Care sunt planetele vecine Pământului?”, „Care este cel mai vechi teatru din oraș?”, „Ce este un cataif?”, „Cine a realizat primul zbor autopropulsat (fără catapulte sau alte mijloace exterioare) cu un aparat mai greu decât aerul?”, „Cine este considerat părintele Jocurilor Olimpice moderne?”, „Care este cel mai vechi cinematograf din Cluj-Napoca” sau „Câți sateliți naturali are Marte?”.

semifinalele CuGeT - foto Cristina Pop (2) (600 x 398)

6 elevi din clasele IX-X și 2 tineri de 18-25 de ani au răspuns corect la toate cele 25 de întrebări ale chestionarului. S-au calificat direct în finală 11 elevi din clasele IX-X, 11 elevi din clasele XI-XII și 13 tineri de 18-25 de ani. Alți 17 participanți cu rezultate bune vor merge la o probă suplimentară de baraj, organizată în luna martie. Din cele 22 de licee din oraș înscrise în competiție, vor avea reprezentanți în finală Liceul Teoretic „Avram Iancu”, Colegiul Național „George Coșbuc”, Colegiul Național „Emil Racoviță”, Liceul Teoretic „Gheorghe Șincai”, Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu”, Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu”, Liceul Teoretic „Lucian Blaga”și Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”. Cei mai mulți finaliști sau care se pregătesc de baraj vin de la „Avram Iancu” (10 elevi), „Emil Racoviță” (7 elevi), „Gheorghe Șincai” (6 elevi).

semifinalele CuGeT - foto Cristina Pop (1) (600 x 398)

La grupa de vârstă 18-25 de ani, 6 din cei 17 finaliști ori participanți la baraj sunt angajați, iar ceilalți 11 sunt studenți: 6 la Universitatea „Babeș-Bolyai”, 4 la Universitatea de Medicină și Farmacie și unul la Universitatea Tehnică.

semifinalele CuGeT - foto Cristina Pop (3) (600 x 276)

Olimpiada de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni se află la prima ediție. S-au înscris în competiție 22 de licee din Cluj-Napoca, iar la etapa „pe clasă”, desfășurată în toamna anului trecut, au fost distribuite 7.200 de chestionare. 1.400 dintre aceștia s-au calificat la etapa pe „școală”, în urma căreia au trecut mai departe peste 700 de elevi. În paralel, tinerii înscriși în competiție prin intermediul site-ului oficial au participat și ei la o primă departajare, în luna ianuarie.

Olimpiada de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni – CuGeT este organizată de Asociația Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj. Co-organizator: Vitrina Advertising. Parteneri oficiali: Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca. Partener principal: Eximtur. Desfășurat cu sprijinul Liberty Technology Park Cluj. Parteneri: Consiliul Județean al Elevilor, Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (FSPAC) și Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”. Co-producător: TVR Cluj. Parteneri media: Kiss FM, Actual de Cluj, Bună ziua Cluj, Cât Costă Clujul, Clujul Cultural, Cluj Life, Cluj Today, eClujeanul, I Love Cluj, Monitorul de Cluj, Transilvania Reporter, Ziua de Cluj.

Asociația Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj este o asociaţie non-guvernamentală, apolitică şi non-profit, înființată în 2004, la inițiativa Mihaelei Rus, directorul general al Vitrina Advertising. Asociația este formată din femei cu afaceri proprii, funcții de conducere în diverse companii ori care activează în profesii liberale. Printre proiectele desfășurate de AFA se numără „Clujul are atitudine”, „Gala Excelenței la Feminin”, „Ore în Dar”, „Mini-biblioteci pentru sănătate”, „Un oraș pentru o grădină”, conferințele SHEnspire.

Mai multe informații despre CuGeT: www.cuget.afacj.ro

Mai multe informații despre AFA Cluj:  www.afacj.ro , www.facebook.com/afacluj

Olimpiada CuGeT, proiect în premieră inițiat de AFA Cluj, își află sâmbătă finaliștii

Prima ediție a Olimpiadei de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni – CuGeT se pregătește de aflarea finaliștilor. Sâmbătă, 27 februarie, de la ora 14.00, vor avea loc semifinalele competiției, care se desfășoară la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor – FSEGA. Aproape 800 de tineri clujeni sunt așteptați în această etapă, majoritatea elevi de liceu. Olimpiada de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni – CuGeT este un proiect în premieră, lansat de Asociația Femeilor de Afaceri Cluj și Vitrina Advertising, împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Cluj și Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca.

Semifinalele CuGeT (426 x 600)
„Ne bucurăm că Olimpiada CuGeT a stârnit curiozitatea și dorința de a participa din partea unui număr atât de mare de tineri încă de la acestă primă ediție. Discuțiile cu ei ne-au confirmat că tinerii clujeni sunt interesați de ceea ce se întâmplă în jurul lor și motivați să exceleze atât în domenii singulare, cât și prin cunoștințele de cultură generală. Le mulțumim partenerilor proiectului, cu ajutorul cărora putem să răsplătim câștigătorii CuGeT cu premii consistente”, a declarat Mihaela Rus, președintele Asociației Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj.

Cuget - etapa pe oras (600 x 400)
La fel ca în etapele precedente, în semifinale participanții vor primi chestionare cu 25 de întrebări și vor avea la dispoziție 15 minute pentru a răspunde corect la cât mai multe dintre acestea. Departajarea finaliștilor se va realiza printr-o probă suplimentară de baraj. Domeniile testate sunt: Artă; Științele naturii; Științele exacte; Sport; Teatru și film; Literatura română și universală; Geopolitică și Cluj-Napoca. Întrebările sunt adaptate celor trei categorii de vârstă: clasele IX-X, clasele XI-XII și tineri de 18-25 de ani. 45 cei mai buni participanți se vor califica în finala din luna aprilie. Toți finaliștii vor fi recompensați cu câte 150 de lei, iar câștigătorii din fiecare grupă de vârstă vor primi câte 5.000 de lei, ocupanții locului doi – câte 3.500 de lei, și cei de pe locul trei – câte 2.000 de lei. Fondul de premiere este asigurat integral de AFA Cluj.

Cuget - etapa pe oras 2 (600 x 400)
Potrivit organizatorilor, susținerea mediului privat pentru acest proiect este în creștere. Companiei Eximtur, partener principal al CuGeT, i s-a alăturat și Liberty Technology Park. „Proiectul CuGeT este un proiect inovator, care susține dezvoltarea și recompensarea tinerilor merituoși și care contribuie la coagularea comunității clujene. Sunt valori împărtășite și de Liberty Technology Park, astfel încât era firesc să ne alăturăm proiectului”, a completat Nina Moldovan, CEO Liberty Technology Park Cluj. Partenerii proiectului le vor oferi finaliștilor oportunități de traininguri și internship-uri în cursul acestui an.
La această primă ediție a CuGeT s-au înscris 22 de licee din Cluj-Napoca. 7.200 de chestionare au fost distribuite la etapa „pe clasă” a competiției, desfășurată în toamna anului trecut și în urma căreia au trecut mai departe peste 1.400 de elevi. În urma etapei „pe școală”, din luna ianuarie a acestui an, s-au calificat în semifinale peste 700 de elevi. În paralel, tinerii înscriși în competiție prin intermediul site-ului oficial au participat și ei la o primă departajare, în luna ianuarie.

Cuget - etapa pe scoala (600 x 400)
Olimpiada de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni – CuGeT este organizată de Asociația Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj. Co-organizator: Vitrina Advertising.

Parteneri oficiali: Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca.

Partener principal: EXIMTUR.

Desfășurat cu sprijinul Liberty Technology Park Cluj.

Parteneri: Consiliul Județean al Elevilor, Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (FSPAC) și Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”.

Co-producător: TVR Cluj.

Parteneri media: Kiss FM, Actual de Cluj, Bună ziua Cluj, Cât Costă Clujul, Clujul Cultural, Cluj Life, Cluj Today, eClujeanul, I Love Cluj, Monitorul de Cluj, Transilvania Reporter, Ziua de Cluj.
Asociația Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj este o asociaţie non-guvernamentală, apolitică şi non-profit, înființată în 2004, la inițiativa Mihaelei Rus, directorul general al Vitrina Advertising. Asociația este formată din femei cu afaceri proprii, funcții de conducere în diverse companii ori care activează în profesii liberale. Printre proiectele desfășurate de AFA se numără „Clujul are atitudine”, „Gala Excelenței la Feminin”, „Ore în Dar”, „Mini-biblioteci pentru sănătate”, „Un oraș pentru o grădină”, conferințele SHEnspire.
Mai multe informații despre CuGeT aici.
Mai multe informații despre AFA Cluj pe site și Facebook.