Te afli aici: AFA ClujŞtiri şi evenimente10 învățători de nota 10, premiați de Asociația Femeilor de Afaceri Cluj

10 învățători de nota 10, premiați de Asociația Femeilor de Afaceri Cluj

Balul anual AFA Cluj , eveniment-emblemă al asociației, a strâns la ediția 2019 peste 300 de invitați din mediul de afaceri, politic și academic clujean, dornici să contribuie prin donații la dezvoltarea proiectelor comunitare, educaționale și sociale ale asociației.

Cu această ocazie, s-au sărbătorit performanța și excelența în educație, valori asumate de AFA, prin recunoașterea meritelor a 10 învățători „de nota 10”. Din dorința de a transmite aprecierea față de cei care au un impact vizibil în comunitatea din care fac parte, zece învățători excepționali au fost premiați pentru munca pe care o depun în modelarea viitoarelor generații.

Educația joacă un rol foarte important în bunul mers al comunității, motiv pentru care am ales să omagiem munca dascălilor clujeni și în acest an. Anul trecut am premiat profesori, iar anul acesta ne-am îndreptat atenția asupra învățătorilor, care, prin vocația și devotamentul lor, își lasă amprenta asupra formării generațiilor viitoare. Dezvoltarea prin educație este și obiectivul pe care îl urmărim prin proiectele educaționale ale asociației, pe care le putem crește tot mai mult datorită donațiilor primite în cadrul Balului AFA.

Mihaela Rus , președinte-fondator AFA Cluj

Tema evenimentului din acest an a fost inspirată din „Micul Prinț”, a francezului Antoine de Saint-Exupéry – o carte care vorbește despre copilărie și maturitate deopotrivă, despre descoperire și cunoaștere.

Învățătorii premiați ai evenimentului „10 de 10” 2019 sunt: Liliana Clițan, de la Liceul Teoretic „Elf”, Radu Lascu, de la Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu”, Corina Panțel, de la Școala Gimnazială „Emil Isac”, Cosmina Tămaș, de la Seminarul Teologic Ortodox, Aurora Boca, de la Colegiul Național „George Coșbuc”, Maria Câmpean, de la Colegiul Național „Gheorghe Șincai”, Iuliu Abrudan, de la Liceul Teoretic „Lucian Blaga”, Traian Făgărășan, de la Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu”, Vasile Fluieraș, de la Liceul Teoretic „Avram Iancu”, Ioan Badiu, de la Școala Primară „Râșca Pleș”.

Iată câteva cuvinte despre fiecare dintre aceștia.

Liliana Clițan, de la Liceul Teoretic „Elf”

Talentul ei pedagogic, îmbinat cu o cunoaștere profundă a tainelor meseriei de dascăl, căldura sufletească și calmul pe care le emană sunt doar câteva motive pentru care elevii o îndrăgesc, părinții o respectă, iar colegii o prețuiesc. Este o sursă generoasă de învățare pentru cei nou veniți în școală, un mentor răbdător și dedicat. Pentru colegii ei a devenit un reper la care aceștia se raportează, cerându-i sfaturi, verificând împreună parcursul lecțiilor, observându-i activitatea la clasă. În esență, este un om de echipă, care îi inspiră atât pe cei mici, cât și pe cei mari și este unul din motivele pentru care școala ei continuă să crească.

Radu Lascu, de la Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu”

Cunoscut pentru abordarea învățării pornind de la experiența de viață a micilor școlari, fostul lui învățător este și în prezent foarte apreciat de copii, părinți, colegi și comunitate. Este un om calm, pentru care meseria de dascăl este o vocație, iar mărturie stau elevii pregătiți de el, atât în școala privată în care a lucrat, cât și în cea de stat, în care își desfășoară activitatea în prezent.

Corina Panțel, de la Școala Gimnazială „Emil Isac”

Un învățător cu adevărat valoros este acela care refuză cu încăpățânare „nu-ul” ca răspuns final, care este convins că se pot găsi soluții în orice situație dificilă, indiferent de natura ei. Investește în mod necondiționat timp atât în creșterea nivelului elevilor săi, cât și în propria dezvoltare. Ca rezultat, numărul absențelor elevilor cu probleme a scăzut datorită activităților pe care le-a întreprins! Cursul vieții unui copil poate fi schimbat de un asemenea dascăl dedicat.

Cosmina Tămaș, de la Seminarul Teologic Ortodox,

Misiunea ei se întinde dincolo de a-și transforma elevii în cititori – zi de zi, ea îi învață pe cei mici că oamenii din jur sunt întocmai ca niște cărți în interiorul cărora se poate găsi un întreg Univers unic și complex. „Colțul de lectură” pe care l-a organizat în sala de clasă este un loc special pentru elevii ei, mai ales când invită acolo scriitori pe care cei mici sunt bucuroși să îi întâlnească. Copiii i-au preluat apetitul pentru lectură și în urma activităților pe care le-a dezvoltat în parteneriatul cu Biblioteca Județeană „Octavian Goga”

Aurora Boca, de la Colegiul Național „George Coșbuc”

Cuvintele de admirație din partea colegilor ei de catedră și a părinților nu se mai opresc când vine vorba de această învățătoare blândă, discretă și lipsită de orgolii. Valoarea pe care o oferă societății, alegând să se pună în slujba aproapelui său, fie că acesta este elev, părinte sau membru al comunității, reprezintă o dovadă clară a spiritului ei altruist și civic. Ea este un exemplu de urmat pentru cei mici, care, îndrumați de un asemenea om, vor fi capabili să întregească, la rândul lor, comunitatea în care vor crește.

Maria Câmpean, de la Colegiul Național „Gheorghe Șincai”

Empatia este o importantă piesă de puzzle în construirea încrederii. Cu sufletul plin de bunătate, următorul dascăl rezonează într-un mod extraordinar cu elevii săi, îi înțelege și le oferă ajutor de fiecare dată când este nevoie. Ni s-a spus că este un om minunat, pe care te poți baza negreșit, și care este dispus se le ofere copiilor sprijinul ei indiferent de locul în care se află. Tocmai de aceea, a ales să-și împartă timpul între școală și spital: este voluntară în cadrul proiectului Inspectoratului Județean „Voluntari pentru educație”, unde participă la diferite activități cu elevii bolnavi de cancer din spitale.

Iuliu Abrudan, de la Liceul Teoretic „Lucian Blaga”

Zumzetul de bucurie al elevilor săi nu l-a obosit niciodată pe învățătorul în jurul căruia școlarii roiesc ca albinele în preajma florilor. Acest lucru se întâmplă pentru că el știe că cei mici învață mai bine când sunt însoțiți de bucurie. Școlarii sunt fascinați de frumusețea tradițiilor românești pe care le descoperă alături de învățător, iar părinții sunt mândri de competențele civice pe care cei mici le învață în urma activităților pe care el le organizează, întotdeauna cu zâmbetul pe buze – un lucru mic, dar de un impact major asupra elevilor.

Traian Făgărășan, de la Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu”

Un dascăl care acordă o importanță deosebită dezvoltării emoționale a copiilor, și care își dedică mult din timpul său elevilor cu cerințe educative speciale. Cu un efort extraordinar, se ocupă de integrarea copiilor cu autism în mediul școlar și are rezultate remarcabile. Un adevărat profesionist care dă dovadă de multă discreție și empatie

Vasile Fluieraș, de la Liceul Teoretic „Avram Iancu”

Preocupat fiind de găsirea celor mai importante metode de predare, trece dincolo de orice tipare și reușește cu fiecare generație de elevi să-și înnoiască metodele didactice de predare. Este un dascăl inovativ, foarte de apreciat și respectat, care își încurajează elevii să abordeze gândirea critică, curiozitatea și dorința de implicare în societate. Munca sa desăvârșită se reflectă și în cercetările științifice, cărțile și studiile de specialitate la care a lucrat.

Ioan Badiu, de la Școala Primară „Râșca Pleș”

Nici marile zăpezi și nici torenții amenințători din zilele ploioase nu-l pot opri să le ofere elevilor o nouă lecție a cunoașterii. Este vorba despre un om puternic, de neclintit, care și-a dedicat întreaga viață educării și formării copiilor din Râșca Pleș, o zonă izolată, de munte. Deși condițiile de învățare nu sunt cele mai ușoare, acest dascăl îi așteptă de fiecare dată pe școlari în căldură și în ordine și îi întâmpină în fiecare dimineață cu un salut calm și senin, care îi liniștește pe elevi.

Despre AFA Cluj

Suntem o comunitate puternică, profesionistă, justă, unită și orientată spre performanță. Puterea și valoarea Asociației se bazează pe calitatea umană și profesională a membrelor echipei. Suntem motivate de impactul pozitiv al proiectelor desfășurate și pe energia/ forța partenerilor care ne sunt alături.
Încurajăm și susținem performanța în antreprenoriat prin programe de mentorat și business networking. Creăm proiecte care oferă un mediu favorabil femeilor cu inițiativă. Recunoaștem excelența și succesele feminine în afaceri și în comunitate. Inițiem evenimente care devin factor catalizator și de coeziune a energiei și resurselor destinate dezvoltării comunității locale. Ne preocupă dezvoltarea personală a tinerilor și dorim să le oferim sprijin în găsirea resurselor și modelelor demne de urmat.

“Îmi doresc ca valorile pe care le promovăm în cadrul AFA – excelența, seriozitatea, onestitatea, respectul, integritatea și spiritul civic – să fie respectate și în mediul de afaceri, în societate, pentru ca împreună să construim comunități mai puternice“, spune Mihaela Rus, președinte fondator Asociația Femeilor de Afaceri Cluj.

2022-04-07T14:11:11+00:00 November 23rd, 2019|