AFA Cluj alături de refugiații ucrainieni din Gilău

Gând la gând, faptă lângă faptă! Asociația Femeilor de Afaceri Cluj a fost astăzi alături de refugiați din Ucraina, care locuiesc temporar în Gilău. Delegația AFA pentru această acțiune a fost formată din Mihaela Rus, președinte, Camelia Iusco și Margareta Tighinean, membre ale asociației.

În cadrul unei vizite pline de emoții, AFA Cluj și-a exprimat susținerea morală și a oferit sprijin material prin vouchere valorice, medicamente și bunuri adaptate nevoilor lor. Toate bunurile materiale au fost achiziționate pe categorii de vârstă.

 

Gânduri despre ziua de astăzi

“Iubire, grijă, înțelegere si o picătură de ajutor într-un ocean de nevoi. Ce echipă frumoasă avem! Mutăm munții împreună!”, spune Mihaela Rus.

“Azi a fost emoție, deznădejde, lacrimi, zâmbete, îmbrățișări, încurajări, empatie, disperare, căldură. Acestea sunt sentimentele pe care refugiații le au în fiecare clipă. Am văzut și am simțit cum arată lipsa speranței că va mai fi vreodată cum a fost, iar asta e dureros. Mă bucur tare pentru ce s-a întâmplat azi. Am simțit că, deși la început erau ușor stânjeniți, la plecare ne-am îmbrățișat și ne-am luat rămas bun cu un mare zâmbet și cu promisiunea unei revederi. O acțiune de suflet cum numai AFA știe”, a spus Camelia Iusco, membră AFA Cluj.

“Am întâlnit niște oameni timizi la început, cu mult bun simț. Lacrimile lor au început să curgă imediat cum ne-au văzut. I-am întrebat de ce plâng, iar răspunsul lor a fost că plâng de o lună. Se așteptau să dureze o săptămână, după care se vor întoarce acasă, însă imediat se împlinește o lună. Sunt atât de disperați, dezorientați și epuizați emoțional. Au părinți, soți, copii rămași în Ucraina”, spune Margareta Tighinean, membră a asociației, care a intermediat discuția în limba ucraineană.

 

Primăria Gilău apreciază gestul AFA Cluj

“Mulțumim, AFA Cluj! Astăzi, copiii și mamele aflate în refugiu pe teritoriul comunei Gilău, au avut parte de o mare bucurie. Este vorba despre vizita doamnelor din Asociația Femeilor de Afaceri Cluj, care au venit cu brațele încărcate de daruri și cu cele mai frumoase gânduri de solidaritate față de drama refugiaților pe care îi găzduim. Și-au povestit, au plâns și s-au bucurat împreună, aidoma unei mari familii. Rămân impresiile copleșitoare, dar rămâne împlinirea că, în traiectoria lor spre infinit, au făcut o bucurie imensă unor suflete nedrept încercate și chinuite de atrocitățile unui război al anului 2022!”, spune Gelu Topan, Primarul comunei Gilău și Cristina Mănăstireanu, Secretar Primăria Gilău.

Rămânem solidare cu Ucraina!

Despre AFA Cluj

Asociaţia Femeilor de Afaceri Cluj este o organizație neguvernamentală, apolitică şi non-profit, înfiinţată în anul 2004 la iniţiativa doamnei Mihaela Rus, director general al agenţiei Vitrina Advertising.
Asociaţia este formată din femei care au afaceri proprii, care dețin poziții de top management în diferite companii sau activează ca medici, profesori, psihologi, jurişti şi în alte profesii liberale.

“Îmi doresc ca valorile pe care le promovăm în cadrul AFA – excelența, seriozitatea, onestitatea, respectul, integritatea și spiritul civic – să fie respectate și în mediul de afaceri, în societate, pentru ca împreună să construim comunități mai puternice“, spune Mihaela Rus, președinte fondator Asociația Femeilor de Afaceri Cluj

2022-04-07T07:21:27+00:00 March 22nd, 2022|