Mihaela Rus, președinte AFA Cluj, despre leadershipul feminin: Femeile în business devin o forță tot mai vizibilă în România

Ediția specială a revistei Cariere, Jurnal de leadership, cu tema: “From Humanity to Womanity: Valorile leadershipului feminin în era digitală” a reunit câteva doamne reprezentative pentru comunitățile de femei antreprenoare din România, printre care și Mihaela Rus, președinte fondator AFA Cluj, pentru a dezbate ce resorturi anima noua generație de femei-lider.

Care este noua paradigmă a valorilor de leadership feminin ce răspund la provocările acestei perioade plină de schimbări și transformări în toate planurile? Solidaritatea, autenticitatea, lobby-ul pentru politici publice și antreprenoriale, activarea intuiției în identificarea unor nișe de piață neexploatate până acum sunt câteva dintre temele propuse.

Mihaela Rus, președinte fondator al Asociației Femeilor de Afaceri (A.F.A.) a insistat pe solidaritate, atât a femeilor în comunități, cât și a formelor asociative ale antreprenoriatului feminin:

Important e să colaborăm, să contribuim la schimbarea comunităților în care trăim. La A.F.A., s-au văzut rezultatele campaniilor noastre, ne promovăm prin fapte, nu vorbe. Am reușit să le inspirăm, ne-am ținut promisiunile. Asta mă caracterizează ca om și ca antreprenor și am respectat aceleași principii și în asociație.

Mihaela Rus, Preşedinte Fondator Asociaţia Femeilor de Afaceri, Cluj

O altă temă este lupta cu stereotipurile legate de locul femeii în societate. „O femeie care conduce are nevoie de timp pentru a câștiga respect, de rezultate excepționale pentru a fi apreciată”, a spus Mihaela Rus, CEO al agenției Vitrina Advertising din Cluj-Napoca.

Despre AFA Cluj

Suntem o comunitate puternică, profesionistă, justă, unită și orientată spre performanță. Puterea și valoarea Asociației se bazează pe calitatea umană și profesională a membrelor echipei. Suntem motivate de impactul pozitiv al proiectelor desfășurate și pe energia/ forța partenerilor care ne sunt alături.
Încurajăm și susținem performanța în antreprenoriat prin programe de mentorat și business networking. Creăm proiecte care oferă un mediu favorabil femeilor cu inițiativă. Recunoaștem excelența și succesele feminine în afaceri și în comunitate. Inițiem evenimente care devin factor catalizator și de coeziune a energiei și resurselor destinate dezvoltării comunității locale. Ne preocupă dezvoltarea personală a tinerilor și dorim să le oferim sprijin în găsirea resurselor și modelelor demne de urmat.

“Îmi doresc ca valorile pe care le promovăm în cadrul AFA – excelența, seriozitatea, onestitatea, respectul, integritatea și spiritul civic – să fie respectate și în mediul de afaceri, în societate, pentru ca împreună să construim comunități mai puternice“, spune Mihaela Rus, președinte fondator Asociația Femeilor de Afaceri Cluj.

2022-04-07T14:21:33+00:00 June 18th, 2018|