Te afli aici: AFA ClujŞtiri şi evenimenteOlimpiada de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni – CuGeT: peste 10.000 de tineri participanți în 2019

Olimpiada de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni – CuGeT: peste 10.000 de tineri participanți în 2019

Olimpiada de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni – CuGeT, proiect unic în România, inițiat de Asociația Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj, și-a desfășurat în toamna anului 2019 ediția cu numărul 4. CuGeT urmărește să motiveze tinerii să-și dezvolte cunoștințele de cultură generală din domenii diverse. Întrebările sunt din muzică, teatru, film, științe ale naturii, literatură, sport sau cultură web. De la prima ediție, din 2015, la proiect au participat aproape 40.000 de elevi de liceu și tineri cu vârsta până la 25 de ani.

Concursul se desfășoară în faze succesive: etapa pe clasă, etapa pe oraș, semifinala și finala, organizată sub forma unui spectacol televizat. Concurenții se împart în trei categorii de vârstă: clasele IX-X, clasele XI-XII și tinerii de 18-25 de ani.

În acest an, în care aniversăm 15 ani de activitate a Asociației Femeilor de Afaceri Cluj, avem cea mai amplă și mai animată ediție a Olimpiadei CuGeT de până acum, cu peste 10.000 de tineri implicați. Prin această participare numeroasă ne bucurăm să vedem că și pentru adolescenți, pentru tineri este importantă cunoașterea, cultura generală; sunt curioși și vor să învețe cât mai multe.

Mihaela Rus , Preşedinte Asociația Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj

Păstrând formatul edițiilor anterioare, AFA Cluj a recompensat câștigătorii etapei finale cu premii în bani. Cei de pe locul I au primit câte 2.500 de lei, tinerii poziționați pe locul II câte 1.500 de lei și elevii clasați pe locul III câte 1.000 de lei. Fiecare concurent calificat în etapa finală a primit o recompensă de 100 de lei. Pe lângă premiile în bani, organizatorii le-au oferit participanților bilete și abonamente la festivaluri, operă și cinema și nu au uitat nici de publicul spectator la finală. Așadar, trei dintre aceștia au plecat acasă cu un abonament la Electric Castle, un abonament la TIFF și, respectiv, un pachet de patru bilete la Cinema City, oferite prin tragere la sorți.

Lista câștigătorilor, pe categorii de vârstă

Grupa G1 (clasele IX-X)
Locul 1: Iulia Opriș
Locul 2: Andreea Maria Farcaș
Locul 3: Sergiu Dacian Balint

Grupa G2 (clasele XI-XII)
Locul 1: Andrei Tudor Mocan
Locul 2: Mircea Țălu
Locul 3: Ilinca Maria Farcaș

Grupa G3 (tineri cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani)
Locul 1: Ana Maria Cîrjan
Locul 2: Vlad Antoniu Mărghitaș
Locul 3: Marius Sonica

Despre Olimpiada CuGeT

Olimpiada CuGeT este un proiect inițiat de Asociația Femeilor de Afaceri Cluj. Le mulțumim partenerilor care au fost alături de noi la ediția 2019: Co-organizator: Vitrina Advertising. Co-producător: TVR Cluj. Proiect realizat cu sprijinul: Wörwag Pharma România. Parteneri instituționali: Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”. Susținut de: NTT Data, Eurocont, UniversiFly, Centrul Medical Medsan, Madd Electronics Group, C&M Jeller, Paper Cups, Media Invest, Impress, Opera Națională Română, TIFF.

Despre AFA Cluj

Suntem o comunitate puternică, profesionistă, justă, unită și orientată spre performanță. Puterea și valoarea Asociației se bazează pe calitatea umană și profesională a membrelor echipei. Suntem motivate de impactul pozitiv al proiectelor desfășurate și pe energia/ forța partenerilor care ne sunt alături.
Încurajăm și susținem performanța în antreprenoriat prin programe de mentorat și business networking. Creăm proiecte care oferă un mediu favorabil femeilor cu inițiativă. Recunoaștem excelența și succesele feminine în afaceri și în comunitate. Inițiem evenimente care devin factor catalizator și de coeziune a energiei și resurselor destinate dezvoltării comunității locale. Ne preocupă dezvoltarea personală a tinerilor și dorim să le oferim sprijin în găsirea resurselor și modelelor demne de urmat.

“Îmi doresc ca valorile pe care le promovăm în cadrul AFA – excelența, seriozitatea, onestitatea, respectul, integritatea și spiritul civic – să fie respectate și în mediul de afaceri, în societate, pentru ca împreună să construim comunități mai puternice“, spune Mihaela Rus, președinte fondator Asociația Femeilor de Afaceri Cluj.

2022-04-07T14:14:33+00:00 November 10th, 2019|